Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Συνεχίζονται οι δοκιμές του Ευρωπαϊκού UCAV NEURON

9-neuron

Στην πτήση, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, δοκιμάστηκαν οι stealth δυνατότητές του αεροσκάφους, κυρίως όσων αφορά το υπέρυθρο ίχνος του, καθώς και το ραντάρ του.


Οι δοκιμές θα συνεχιστούν τόσο στην Ιταλία όσο και στη Σουηδία, στην οποία θα δοκιμαστεί και η δυνατότητα μεταφοράς όπλων και προσβολής στόχων του NEURON.


Στην ανάπτυξη του NEURON συμμετέχουν απο κοινού η γαλλική Dassault Aviation, η ιταλική Alenia Aermacchi, η σουηδική Saab, η Airbus Defence and Space, η Ruag καθώς και η ΕΑΒ η οποία κατασκεύασε το σύστημα Εξαγωγής Καυσαερίων (Exhaust Assembly), το οπίσθιο μέρος της ατράκτου (Aft Fuselage) καθώς και τον πίνακα ελέγχου των ηλεκτρονικών συστημάτων του αεροσκάφους πριν από την πτήση (VMS Avionics Test Rig).


Πράγμα που καθιστά την επιτυχία του αεροσκάφους στις δοκιμασίες εξέτασης του υπέρυθρου ίχνους ως μία απο τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Ελληνικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας.

 

Αν και το NEURON δεν πρόκειται να μπει σε παραγωγή, παρά τα όσα συχνά αναπαράγονται στην Ελλάδα, η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από το αεροσκάφος πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί στην ανάπτυξη του νέου Ευρωπαϊκού MALE UAV για την ανάπτυξη του οποίου η βρετανική και η γαλλική κυβέρνηση, είχαν υπογράψει συμφωνία ύψους 189 εκατομμυρίων δολαρίων, το 2014 και στην ανάπτυξη και κατασκευή του οποίου έχουν δείξει ενδιαφέρον να προσχωρήσουν τόσο η Γερμανία όσο και η Ισπανία.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: