Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

«Σουρωτήρι» τα σκοπιανά σύνορα, εισέρχονται κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες

PGDM--600X386
Χιλιάδες  μετανάστες διέσχισαν ανεμπόδιστα το ελληνικό έδαφος  και εισήλθαν εντός του σκοπιανού εδάφους και σήμερα  Κυριακή μετά την  αδυναμία του σκοπιανού στρατού και των δυνάμεων  ασφαλείας  να ανακόψουν  την ροή τους  προς τη Δυτική Ευρώπη.


Τις επόμενες ημέρες όλο αυτό το «ποτάμι» των δυστυχισμένων ανθρώπων θα «καταλάβει» κυριολεκτικά το μικρό κρατίδιο των Σκοπίων, αναφέρει το βουλγαρικό, πρακτορείο ***ειδήσεωνFocus.

Οι σκοπιανές δυνάμεις παρέμειναν στις συνοριακές διαβάσεις  , αλλά δεν μπορούσαν να πράξουν πολλά, διότι οι πρόσφυγες τους «υπερκέρασαν» από άλλα αφύλακτα σημεία των συνόρων. ΄


Πρόκειται για χιλιάδες μετανάστες που προέρχονται από τον πόλεμο της Συρίας, και την επιδρομή του ISIS στην Μέση Ανατολή  , αναφέρει δημοσιογράφος του Reuters ο οποίος που ήταν παρών στα επεισόδια με τις σκοπιανές δυνάμεις.


skopia
Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είχε ανακοινώσει την κήρυξη  καταστάσεως  έκτακτης ανάγκης από την Πέμπτη, «σφραγίζοντας» τα νότια σύνορα της στους μετανάστες, επιτρέποντας   την είσοδο μόνο σε  2000 πρόσφυγες  ανά ημέρα. 


Οι μετανάστες  μετά την είσοδο τους στην ΠΓΔΜ , κινούνται στην συνέχεια  προς τη Σερβία και  την Ουγγαρία, με τελικό προορισμό την Γερμανία.


Καθημερινά εκτυλίσσονται συγκλονιστικές σκηνές στα σκοπιανά σύνορα, με  άνδρες,  γυναίκες και  παιδιά να κοιμούνται στο ύπαιθρο έχοντας  με περιορισμένη πρόσβαση σε φαγητό ή νερό.


Σύμφωνα με  ανάλυση  από την ιστοσελίδα μας  pentapsotagma.gr στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Γευγελής και Ειδομένης στο Κιλκίς, επικρατεί συνωστισμός και υπάρχει μεγάλη  ένταση καθώς οι εκατοντάδες πρόσφυγες που είναι «μπλοκαρισμένοι» .


Πρόκειται για την μεγαλύτερη εισβολή μεταναστών στην ιστορία της Ευρώπης.


Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ «ΜΙΑ», οι ομάδες του Ερυθρού Σταυρού που βρίσκονται στην περιοχή παρείχαν βοήθεια σε 125 άτομα, μεταξύ των οποίων και 16 έγκυες.


Το  υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ θα ενημερώσει τις γειτονικές χώρες σχετικά με την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στα νότια και βόρεια σύνορα της ΠΓΔΜ.

Οι Βρυξέλλες όμως «αποστασιοποιούνται » αρκούμενες μόνο σε δηλώσεις διαπίστωσης του προβλήματος αλλά και δηλώσεων συμπαράστασης.


Όταν,  πολύ σύντομα οι χιλιάδες πρόσφυγες γεμίσουν τις γειτονιές και τα πάρκα στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, τότε  να δούμε τι θα κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: