Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Πως το PKK εξουδετέρωσε τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές – Οι Τούρκοι σφάζουν παιδιά Κούρδων (vid, εικόνες)

του Βασίλη Καπούλα
Συνεχίζονται ακατάπαυστα οι επιθέσεις του PKK στη ΝΑ Τουρκία με τις αεροπορικές επιδρομές της Τουρκικής Αεροπορίας να μην αποδίδουν λόγω της στρατηγικής που ακολουθεί το PKK, η Άγκυρα έστειλε την 1η και την 2η Ταξιαρχία Καταδρομών για να σφάξουν γυναικόπαιδα στην πόλη Τσίζρε όπως θα δείτε και στις εικόνες παρακάτω!
 
Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ανέφεραν ότι μέλη του PKK επιτέθηκαν στην επαρχία Σιρνάκ σε στρατόπεδο του τουρκικού στρατού με χειροβομβίδες και όλμους με απολογισμό ένα νεκρό στρατιώτη και αρκετούς τραυματίες.
 
Άλλη επίθεση από τους Κούρδους έγινε στην επαρχία Μπιτλίς σε σταθμό της  τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο κρατικό νοσοκομείο. 
 
Χτες το πρωί στην περιοχή Κιγί, της επαρχίας Μπινγκόλ, μέλη του PKK επιτέθηκαν σε υδροηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που βρίσκεται υπό κατασκευή και το φρουρούσαν Τούρκοι στρατιώτες ενώ στην περιοχή της επαρχίας Βαν, μέλη του PKK, επιτέθηκαν σε θωρακισμένο όχημα στην περιοχή Εντρεμίτ με ρουκετοβόλο. Τραυματίστηκαν  δύο χωροφύλακες και οι δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
 
Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε όταν Κούρδοι επιτέθηκαν σε ΤΟΜΑ της χωροφυλακής στην επαρχία Ιγκντίρ, που συνορεύει με την Αρμενία.
 
Στην περιοχή Λίτσε του Ντιγιαρμπακίρ Κούρδοι επιτέθηκαν σε στρατιωτικό κομβόι με αυτόματα όπλα. Υποσταθμούς ηλεκτρικού ρεύματος, στην περιοχή Καρακοτσάν του Ελάζιγκ, ανατίναξε το PKK.
 
Κατά τη σύγκρουση σκοτώθηκε ένας Τούρκος στρατιώτης και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν.
 
Γιατί όμως οι ΤΕΔ αναγκάστηκαν να στείλουν τις ταξιαρχίες Καταδρομών τους. Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας έχουν αποτύχει εντελώς λόγω της μεθόδου που ακολουθεί το PKK. Σύμφωνα με τον Αλή Αίντίν οι Κούρδοι για να προστατευτούν ακολουθούν ένα σχέδιο δύο σταδίων.
 
Σε πρώτο στάδιο σε περιόδους που υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες αεροπορικών βομβαρδισμών, τα μέλης του PKK μόλις απογειωθούν F-16 από Ντιγιαρμπακίρ ή Μαλάτια, μέσω των πολιτοφυλακών ενημερώνουν τους μαχητές που βρίσκονται στο Βόρειο Ιράκ. Από τη στιγμή που τα μαχητικά εισέρχονται σε περιοχές που ελέγχονται από το PKK, ενημερώνουν μέσω ασυρμάτου για τις κινήσεις τους.
 
Το PKK για να ενημερώσει χρησιμοποιεί τον ραδιοφωνικό σταθμό που έχει στήσει και λειτουργείς για να πληροφορήσει από εκεί για την αεροπορική κινητικότητα. Έτσι μέσω ασυρμάτων, ραδιοφωνικού σταθμού και απεσταλμένων ενεργοποιούνται τα συστήματα  "άμυνας και επίθεσης"¨ στις περιοχές όπου μπορεί αν κινδυνεύσουν τα μέλη του.
 
Κατά τη προσχεδιασμένη πορεία των μαχητικών, το PKK χρησιμοποιοεί πυραύλους Stinger και άλλα αντιαεροπορικά ενώ αν δουν ότι κινδυνεύουν να χτυπηθούν- σύμφωνα με την κατεύθυνση άφιξης και τη θέση του αεροσκάφους παρατάνε τη θέση τους και κρύβονται στα χαρακώματα που έχουν σκάψει.
 
Τα μέλη του PKK σκάβουν χαρακώματα σε σχήμα L”, “I”, “T σύμφωνα με την κατεύθυνση του αεροσκάφους και σύμφωνα με τον τρόπο που θα μπορέσουν να κινηθούν σε τυχόν έκρηξη βόμβας.
 
Για παράδειγμα σε μια κοιλάδα ανάμεσα σε 2 βουνά, στα 50-100 μέτρα κοντά στο σημείο όπου τυχόν μπορεί να γίνει εναέρια επίθεση σκάβονται χαρακώματα σε σχήμα “I” και μπαίνουν εκεί μέσα τρέχοντας. Με αυτόν τον τρόπο, όταν εκραγεί η βόμβα επειδή τα θραύσματα κινούνται οριζόντια επιτυγχάνεται η πρόληψη τραυματισμών στα χαρακώματα. Τα χαρακώματα “L” και “T” σκάβονται σύμφωνα με τον υπολογισμό του πώς θα κινηθούν τα αεροσκάφη σε μια τυχόν επίθεση.
 
Συνεπώς, Αφού ο Στρατός η Στρατοχωροφυλακή και οι πολιτοφύλακες της Τουρκίας τα βρήκαν σκούρα απο τους Κούρδους στα βουνά και μετράνε καθημερινά νεκρούς κατέβασαν όχι μόνο την 1η αλλά και την 2η Ταξιαρχία των Καταδρομών !
 
Οι κομάντος που μεταφέρθηκαν στις ανατολικές επαρχίες της Τουρκίας, στο πλαίσιο του αγώνα κατά του PKK, έφτασαν στο Σεμντίνλι του Χακάρι.
 
Οι εξοπλισμένοι με τελευταίας τεχνολογίας οπλισμό γαλαζοσκούφηδες, που εκπαιδεύονται στην 1η Ταξιαρχία Καταδρομών του Κάϊσερι και στη 2η Ταξιαρχία Καταδρομών του Μπόλου, μεταφέρθηκαν με τεθωρακισμένα οχήματα στις νέες μονάδες τους.
 
Η δήμαρχος της κουρδικής πόλης Τσίζρε στη νοτιοανατολική Τουρκία, Leyla İmret, δήλωσε χτες ότι ο τουρκικός στρατός σκότωσαν επτά αμάχους, από τους οποίους δύο ήταν παιδιά, το ένα 7 ετών. Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για 13 νεκρούς.
 
Η ίδια κατήγγειλε ότι η τουρκική Αστυνομία έχει αποκλείσει την Τσίζρε, στην οποία υπάρχει ισχυρή παρουσία στρατού και πολλά τεθωρακισμένα οχήματα, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από φωτογραφίες μέσα από την πόλη ενώ οι τουρκικές δυνάμεις έχουν τοποθετήσει ελεύθερους σκοπευτές σε πολλά σημεία, οι οποίοι πυροβολούν όσους πολίτες τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους.
 
Επίσης, οι τουρκικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το νοσοκομείο της πόλης και δεν επιτρέπουν σε τραυματίες πολίτες ή διαδηλωτές να καταφύγουν σε αυτό.
 
Είχε προηγηθεί επίθεση ανταρτών του PKK με αντιαρματικά και όλμους εναντίον του κτιρίου της στρατιωτικής διοίκησης στη Τσίζρε.
 
Όπως διαβάζουμε σε κουρδικά ΜΜΕ, το 7χρονο παιδί που σκοτώθηκε από την τουρκική Αστυνομία ονομάζεται Μπαράν Καγκλί (Baran Çağlı) και έχασε τη ζωή του όταν έπεσε πάνω του τοίχος που κατέρρευσε από τα πυρά. Είναι το παιδί στην παρακάτω φωτογραφία που κάνει τον γύρο του Twitter:
 
Κούρδοι νεολαίοι του PKK έχουν στήσει οδοφράγματα σε πολλά σημεία της Τσίζρε όπου περιμένουν τους Τούρκους με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Είναι ο μόνος τρόπος για να προστατέψουν τα σπίτια τους από τις δολοφονικές επιδρομές της τουρκικής Αστυνομίας ενώ Κούρδοι νεολαίοι έχτιζαν το βράδυ της Πέμπτης νέα οδοφράγματα στην Τσίζρε.
 
Δείτε εδώ την επίθεση των Κούρδων
 
pkk.20150730040828.jpg
 
 
148f08w
 
Embedded image permalink
 
 
Embedded image permalink
 
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
 
Οι Τούρκοι σκοτώνουν παιδιά Κούρδων στην Τσίζρε και αφήνουν τραυματίες να πεθαίνουν
 
cizre2
 
 
cizre3
 
cizre
 
cizre4
 
cizre6
 
cizre5
 
cizre7
 



Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: