Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Στον «πυρετό του χρυσού» βρίσκεται η Πολωνία


Το τρένο με τον χρυσό των ναζί βρέθηκε... ή μήπως όχι;
Δύσκολο να καταλήξει κανείς σε σαφές συμπέρασμα κρίνοντας από τις αντιφατικές δηλώσεις των Πολωνών αξιωματούχων.


Ο Νίκολα Νόβατζικ, αντιδήμαρχος της πόλης Βάλμπριτζ όπου υποτίθεται ότι βρίσκεται το τρένο, δήλωσε ότι ο δικηγόρος των δύο κυνηγών θησαυρών τον ενημέρωσε ότι το τρένο βρέθηκε.
Δεν προσέφερε όμως κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Η υπόθεση του τρένου των ναζί που μετέφερε βαρύτιμο θησαυρό όταν εξαφανίστηκε έχει συνεπάρει παρά πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ο πραγματικός πυρετός ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα όταν εμφανίστηκαν ένας Γερμανός και ένας Πολωνός και ισχυρίστηκαν ότι έχουν βρει το κατάφορτο με χρυσό τρένο, έργα τέχνης και άλλους θησαυρούς.

Μόνο που για να αποκαλύψουν την τοποθεσία, οι δύο άνδρες ζητήσαν ως αντάλλαγμα το 10% των περιεχομένων του.


Σύμφωνα με τον θρύλο, λίγο πριν εγκαταλείψουν οι ναζί την Πολωνία τον Μάιο του 1945, ενώ έχαναν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μετέφεραν τον χρυσό, τιμαλφή και έργα τέχνης από το τότε Μπρέσλαου (σημερινό Βροκλάου) στο Βάλμπριτζ.

Ο συρμός, όμως, εξαφανίστηκε και σύμφωνα με πολλούς βρίσκεται στις πολλές σήραγγες που είχαν κατασκευάσει οι ναζί στην περιοχή.

Ο «πυρετός του χρυσού» που έχει προκληθεί είναι τόσο μεγάλος, ώστε οι πολωνικές αρχές αναγκάστηκαν να απευθύνουν έκκληση στους κυνηγούς θησαυρών που συνέρρευσαν στην περιοχή να σταματήσουν να ψάχνουν πού βρίσκεται το τρένο, καθώς μπορεί να μεταφέρει επικίνδυνες ύλες ή να έχει ναρκοθετηθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: