Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Ιταλία: Το «Όχι στις Βρυξέλλες» προηγείται συντριπτικά σε όλες τις δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα της 4ης Ιουλίου

rentsihtthmenos
ΣΕ ΕΠΤΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΗΤΤΑΤΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΡΕΝΤΣΙ
Ούτε σε μία δημοσκόπηση δεν βγαίνει νικητής το "Ναι" στην εκχώρηση περισσότερων αρμοδιοτήτων στις Βρυξέλλές με την αλλαγή του ιταλικού συντάγματος που ζητεί ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ.Ρέντσι, όσο και αν "απειλεί" με παραίτηση.

 
Επτά δημοσκοπήσεις στις τελευταίες πέντε ημέρες δίνουν στο "Οχι" μεταξύ 52% και 58% με αναγωγή επί των αναποφάσιστων και 37-42% στην πρόθεση ψήφου όταν το "Ναι" στις ίδιες δημοσκοπήσεις κυμαίνεται μεταξύ 31 και 35%!

 
Και οι δημοκσοπήσεις γίνονται με τα γνωστά "συστημικά" φίλτρα από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων που χρηματοδοτούνται αδρά από τα διάφορα προγράμματα των Βρυξελλών.

 
Ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε μάλιστα πως "αν χάσει την αναμέτρηση, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν χρειαστεί να συνεργασθεί μαζί του για νέες θεσμικές αλλαγές, αλλά θα πρέπει να πετύχει συμφωνία με τον Μπέπε Γκρίλλο", αλλά ουδείς συγκινείται στην Ιταλία.

 
Σήμερα το απόγευμα, σε μεγάλη συγκέντρωση σε συνεδριακό κέντρο της Ρώμης, ο ιταλός πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να πείσει όσους περισσότερους αναποφάσιστους μπορεί, να τον στηρίξουν.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις βλέπουν πάντως ένα προβάδισμα του «όχι». 

 
Πολλοί σχολιαστές, όμως, επιμένουν ότι αν η κυβέρνηση συνεχίσει να διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία στην Bουλή και στην Γερουσία, ο Ματέο Ρέντσι θα πρέπει να λάβει υπόψη ότι έχει αναλάβει ένα θεσμικό καθήκον και κατά συνέπεια θα πρέπει να συνεχίσει να κυβερνά την Ιταλία. 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: