Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Αποκαλύπτουμε… ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΟΥΝ ΑΠΟΤΟΜΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!!

1030845190
Το τουρκικό κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) θα υποβάλει στο κοινοβούλιο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες το σχέδιο της αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης του συντάγματος, που προβλέπει την επέκταση των προεδρικών εξουσιών, και όπως υποστηρίζεται από τα μέλη της κυβέρνησης η αλλαγή αυτή θα κρατήσει τη χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης…


Για να κερδίσει την απαραίτητη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, το ΑΚΡ έχει ζητήσει υποστήριξη από το αντιπολιτευόμενο Εθνικιστικό Κίνημα (MHP).

Στην Τουρκία, οποιαδήποτε συνταγματική αλλαγή χρειάζεται την υποστήριξη τουλάχιστον 367 βουλευτών από την συνέλευση των 550 εδρών της χώρας για να περάσει άμεσα, ενώ η υποστήριξη τουλάχιστον 330 βουλευτών απαιτείται για συνταγματικά ζητήματα που πρέπει να οδηγηθούν σε δημοψήφισμα. Επί του παρόντος, το AKP έχει 316 βουλευτές, ενώ το MHP έχει 40 έδρες.

Σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το MHP είχε σημειώσει «σημαντική πρόοδο» στις συνομιλίες με το ΑΚΡ.

Τι θα συμβεί όμως στην περίπτωση που ο Ερτογάν δεν εξασφαλίσει τις απαιτούμενες έδρες;

Σύμφωνα με τη γνώμη του Ozer Sencar, ιθύνων νου του μεγάλου οργανισμού δημοσκοπήσεων Metropoll, αν πάρει την υποστήριξη του MHP, μπορεί να προβεί στη μεταρρύθμιση χωρίς δημοψήφισμα, κάτι που όμως αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση του κόσμου.

Και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε περίπτωση δημοψηφίσματος τουλάχιστον το 51% του τουρκικού λαού τίθεται κατά τη συνταγματικής μεταρρύθμισης, καθώς δεν επιθυμεί περαιτέρω εξουσίες στα χέρια του Ερντογάν.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν πλέον την αντίθεσή τους για τις τακτικές και τον απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης του «σουλτάνου» και προτίθενται να το αποδείξουν και έμπρακτα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: