Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

EKTAKTO: Σεισμός στη Δύση – Αποφασίστηκαν μεγάλα κοινά ελληνορωσικά έργα στον τομέα της ναυπήγησης πλοίων και επισκευής- Διαμετακομιστικό κέντρο η Β. Ελλάδα

limani_aleksandroupolis2
Όπως ανακοινώθηκε, Ελλάδα και Ρωσία θα υλοποιήσουν την ανάπτυξη έργων μεγάλης κλίμακας στον τομέα της ναυπηγικής που θα δώσουν πνοή στην χώρα μας .


Οι νέες δηλώσεις έρχονται ως συνέχεια των όσων σας έχουμε αναφέρει και πλέον αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά η ελληνορωσική σύμπραξη.
Μένει να δούμε πως θα αντιδράσει η Δύση…

«Ελλάδα και Ρωσία θα πραγματοποιήσουν  έργα μεγάλης κλίμακας στον τομέα της ναυπήγησης και επισκευής», τόνισε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ.  Δημήτρης Βελάνης, στο ρωσικό τύπο .

«Προετοιμαζόμαστε για την υλοποίηση μεγάλων έργων και για την δημιουργία κοινών επιχειρήσεων στον τομέα της κατασκευής και επισκευής πλοίων στα ελληνικά και ρωσικά ναυπηγεία. Οι ίδιες οι επιχειρήσεις θα ανακοινώσουν  τις λεπτομέρειες αυτής της συνεργασίας», δήλωσε ο κ. Βελάνης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι δύο χώρες εξετάζουν την δημιουργία κέντρων εξυπηρέτησης μεταφοράς για τις εισαγωγές και εξαγωγές της Ρωσίας μέσω των ελληνικών λιμανιών  για να παρακάμπτουν  την εμπορική μεταφορά μέσω του στενού πορθμού του Βοσπόρου.!!

«Μιλάμε για τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας που είναι έτοιμα και περιμένουν [την συνεργασία με] την Ρωσία», υπογράμμισε ο κ. Βελάνης .

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προσδοκίες της Αθήνας αφορούν την ρωσική παρουσία και στον τομέα της ενέργειας, και ο ίδιος ευελπιστεί ότι ένας αγωγός φυσικού αερίου για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη θα διέρχεται μέσα από την Ελλάδα.

«Έχουμε πει επανειλημμένως και τώρα επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχει ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας και ολόκληρης της Ευρώπης χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας σε αυτό», είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με παλιότερο άρθρο (Τα «πάνω κάτω»! Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ανοίγει για την Ρωσία παρακάμπτοντας το Βόσπορο και τα Δαρδανέλια!), οι Ρώσοι προορίζουν τα ελληνικά λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας ή της Θες/νικής ως τα κύρια διαμετακομιστικά  κέντρα διακίνησης των προϊόντων τους στην Ευρώπη.

Το όλο σχέδιο βέβαια βάζει από το «παράθυρο» και την Βουλγαρία, αλλά το ζήτημα αυτό θα λυθεί από ρωσικής πλευράς.

Υπενθυμίζουμε ότι στον  Λιμένα της Αλεξανδρούπολης έχουν πρόσφατα πραγματοποιηθεί  έργα εμβάθυνσης με κοινοτικά χρήματα,  και έχει αναβαθμιστεί ώστε να δέχεται μεγάλα πλοία , ενώ παράλληλα έχουν κατασκευαστεί και τα ανάλογα έργα υποδομής στην στεριά.

Η  ΕΕ σαν ένωση δεν πρόκειται να σωθεί και έχει «κοντό σκοινί». Για αυτό και η χώρα μας  η οποία διέρχεται όλα αυτά τα δεινά  για να πλουτίζουν μέχρι τώρα  οι Γερμανοί βιομήχανοι πρέπει να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά με χώρες σαν την Ρωσία, την Σερβία και γενικά με κράτη που μας συνδέουν πολλά .

Πέρασε η εποχή που μπορεί κάποιος να κάνει «δουλειά» με όλους. Οδηγός σε αυτήν την προσπάθεια μας θα πρέπει να είναι η θρησκεία μας, η αρχαία ιστορία μας , η παράδοση , για να σωθεί η χώρα και το έθνος μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: