Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Εξοπλίζεται με τον Αντιαρματικό μεγάλης εμβέλειας «UMTAS»…To Τουρκικό ελικόπτερο «Τ-129 ΑΤΑΚ»

veteranos
Με τον αντιαρματικό πύραυλο μεγάλης εμβέλειας (UMTAS) και τον κατευθυνόμενο με δέσμη laser αντιαρματικό πύραυλο μεγάλης εμβέλειας (L-UMTAS) θα εξοπλιστεί το Tουρκικό επιθετικό ελικόπτερο T-129 ATAK  και με το σύστημα εντοπισμού στόχου νέας γενιάς ενισχύει  τις δυνατότητες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ).


Το T-129 ATAK που εντάχθηκε στο δυναμικό των ΤΕΔ στις 10 Ιουνίου 2014 με τον πύραυλο UMTAS σε συντονισμό με το σύστημα εντοπισμού και σκοπεύσεως λέιζερ θα αποκτήσει την ικανότητα να πλήττει και να καταστρέφει στόχους που βρίσκονται σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων.

5fb
Το Τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο  συμμετέχει  ενεργά στις  επιχειρήσεις  κατά των Κούρδων εδώ και ένα χρόνο αλλά με πενιχρά αποτελέσματα

Εν των μεταξύ  συνεχίζονται οι δοκιμές για την ενσωμάτωση του πυραύλου «UMTAS «και του κατευθυνόμενου με δέσμη laser πυραύλου UMTAS στο επιθετικό ελικόπτερο T-129 ATAK. Πραγματοποιούνται δοκιμές εκτόξευσης πυραύλων  σε στόχους και ήδη το αντιαρματικό UMTAS βρίσκεται σε διαδικασία ενσωμάτωσης !

lumtas_zpsffbb6f3f

Περί τα 16 ελικόπτερα του συγκεκριμένου τύπου εξοπλισμένα με   ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα έχουν ήδη ενταχθεί στο δυναμικό των ΤΕΔ και επιχειρούν !

Ο αριθμός των ελικοπτέρων  αναμένεται να αυξηθεί με την παραγωγή και νέων μονάδων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποδοχής τους των Ελικοπτέρων !









Δεν υπάρχουν σχόλια: