Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Έχουν ξεφύγει: Ο Α.Τσίπρας το «παίζει» επαναστάτης πηγαίνοντας στην Κούβα και οι υπουργοί του ψηφίζουν νεοφιλελεύθερα μέτρα

fidel-and-che-8
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έφτασε στην Κούβα προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον Φιντέλ Κάστρο και δήλωσε εκστασιασμένος που θα εκφωνήσει επικήδειο, αλλά δεν κοιτάζει δίπλα του προκειμένου να διαπιστώσει πώς δεν υπάρχει κανένας άλλος Ευρωπαίος ηγέτης στην Κούβα, αλλά το κυριότερο, δεν κοιτάζει και πίσω του, στην Ελλάδα, για να δει πώς οι υπουργοί του τη στιγμή που αυτός το παίζει επαναστάτης ψηφίζουν νεοφιλελεύθερα μέτρα.


Πρόκειται για ένα ακόμη παράδοξο, από τα πολλά που μας έχει συνηθίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία θέλει να δείχνει πώς φορά των αριστερό μανδύα και από μέσα αποκαλύπτεται πιο νεοφιλελεύθερος και από τους νεοφιλελεύθερους.

Το ότι, «δεν συμφωνούμε με το μνημόνιο που έχουμε υπογράψει» μόνο γέλια μπορεί να προκαλεί, αφού του υλοποιούν με θρησκευτική ευλάβεια και τώρα ετοιμάζονται να υπογράφουν ένα ακόμη μνημόνιο προκειμένου να κλείσουν την δεύτερη αξιολόγηση και να πάρουν μία ακόμη δέσμευση για το χρέος.

Το είπε άλλωστε ξεκάθαρα χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, πώς «μας πιέζουν για νέα πρόσθετα μέτρα μετά το 2018», ενώ σήμερα χαρακτήρισε ορόσημο το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου σημειώνοντας πώς παραμένουν ακόμη ανοιχτά τα θέματα των εργασιακών και των δημοσιονομικών.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ωστόσο πώς έχουν κλείσει και αυτά, απλά η κυβέρνηση δεν θέλει να παραδεχθεί την ήττα της και περιμένει να δει αν και τι θα πάρει στο Eurogroup για να ανακοινώσει τα δυσάρεστα.

Όπως είπαμε όμως ο κ. Τσίπρας δεν πτοείται που έδωσε γη και ύδωρ στους δανειστές. Πήγε εκδρομή στην Κούβα για να το παίξει επαναστάτης. Για ποιόν άραγε; Για τους Ευρωπαίους; Μα οι ίδιοι έχουν πει πώς με την κυβέρνηση Τσίπρα συνεργαζόμαστε καλύτερο από κάθε άλλη προηγούμενη.

Για το ελληνικό λαό; Τους έχουν πάρει όλους χαμπάρι και φαίνεται αυτό και από τις δημοσκοπήσεις. Το κοινό που απομένει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως πηγαίνει φουλ για ποσοστά μονοψήφια.

Όταν προσγειώθηκε στην Αβάνα ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε μεγάλη τιμή και συγκίνηση που θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Φιντέλ Κάστρο, ενώ όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ο κ. Τσίπρας στις 7 το απόγευμα (ώρα Κούβας) θα εκφωνήσει επικήδειο συμπληρώνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα είναι ένας από τους λίγους ομιλητές στην εκδήλωση που θα διεξαχθεί στην πλατεία της Επανάστασης.

«Είναι μεγάλη τιμή και συγκίνηση να βρίσκομαι στην Κούβα, διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα, για να αποτίσω φόρο τιμής σε έναν μεγάλο ηγέτη που ενέπνευσε όχι μόνο τον κουβανικό λαό και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής, αλλά και την επαναστατική φλόγα σε όλον τον κόσμο» ήταν η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα.

«Οι λαοί, όσο μακριά κι αν βρίσκονται, ενώνονται πάνω σε κοινές αξίες και κοινά προτάγματα.
Και η αξία της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κοινωνικής απελευθέρωσης είναι αυτή που ενώνει τους λαούς» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος αρχηγός κράτους που θα παραστεί, καθώς οι περισσότερες χώρες στέλνουν δεύτερης και τρίτης σειράς αξιωματούχους.
Εξαίρεση είναι οι χώρες της Λατινικής Αμερικής που έχουν αριστερές κυβερνήσεις.

Το AFP γράφει χαρακτηριστικά: «Μόνο ο αριστεριστής Έλληνας πρωθυπουργός θα πάει στην κηδεία από τους Ευρωπαίους ηγέτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: