Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

"Αλλαγή συνόρων εσείς; Τηλεοράσεις εμείς"! Ο Α.Τσίπρας απαντά στον Ρ.Τ.Ερντογάν για την Λωζάνη και μοιράζει... τηλεοράσεις στην μειονότητα!

tsipras_arianon
ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΙΟΥΜΟΡ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...
Για πρώτη φορά ο Ελληνας πρωθυπουργός ***Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν, σε ότι αφορά την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης των συνόρων που καθορίστηκαν από την συνθήκη της Λωζάνης, αλλά και "την ανάγκη προστασίας των Τούρκων που ζουν εκτός Τουρκίας".


Και πέρα από την ιδιαίτερα χαμηλής έντασης απάντησή του, η ουσιαστική ενέργεια ήταν να μοιράσει... τηλεοράσεις στα ορεινα μειονοτικά χωριά για να βλέπουν ελληνικά κανάλια! Θα βλέπουν και τα κανάλια που - κατά την κυβέρνηση - εκπέμπουν παράνομα; Προφανώς κάποιοι στην κυβέρνηση έχουν χιούμορ....


Ο πρωθυπουργός επισκεπτόμενος μειονοτικά χωριά είπε επί λέξει: "Δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζουν παιχνίδια εις βάρος Ελλήνων πολιτών. Είστε Ελληνες πολίτες.


Θέλω οι κάτοικοι της Θράκης να είναι ασφαλείς και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με όλους τους άλλους Έλληνες και αυτό συμβαίνει και θα συμβαίνει


Το 2016 πολλοί ακόμα μιλούν για τις διαφορές, και να μας χωρίζουν αντί να μας ενώνουν και ανάλογα με το τι Θεό πιστεύει ο καθένας από εμάς. Σας διαβεβαιώνω ότι εγώ και η κυβέρνησή μου θα αγωνιστούμε για να μην επιστρέψουμε στη λογική του διχασμού».


Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι μέγιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τη δημόσια παιδεία στη Θράκη.
«Μέγιστη προτεραιότητα είναι να βρούμε τον τρόπο ώστε τα παιδιά να μπαίνουν και να τελειώνουν το σχολείο, να σπουδάζουν και να μένουν στην Θράκη και να δουλεύουν», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.


Τι έκανε στην πράξη για να αποτρέψει την τουρκική διείσδυση; Ανακοίνωσε τη δωρεάν παροχή τηλεοράσεων προς όλους τους μουσουλμάνους πολίτες των ορεινών οικισμών της Θράκης για να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση απο τα ελληνικά τηλεοπτικά δικτύα!


Αυτό ήταν το μοναδικό μέτρο που εξήγγειλε για την αντιμετώπιση της διείσδυσης του τουρκικού προξενείου.


Πώς θα αποτρέψει τον Τούρκο πρόεδρο και την Αγκυρα γενικότερα, γιατί το πρόβλημα δεν είναι ο Ρ.Τ.Ερντογάν, αφού την ίδια πολιτικοί ακολουθούσαν και οι κεμαλικοί μετά το 1955, Με ποιες Ενοπλες Δυνάμεις αφού οι αμυντικές δαπάνες καλύπτουν ίσα-ίσα την μισθοδοσία κι ένας μέρος των ανταλλακτικών


Με ποιες δαπάνες για της υπηρεσίες ασφαλείας που επίσης πένονται;


Με ποια πολιτική αποτροπής της διείσδυσης του τουρκικού προξενείου στους πληθυσμούς της περιοχής,


Με ποια πολιτική αντιμετώπισης της αθρόας δανειοδότησης Ελλήνων μουσουλμάνων από τουρκικές τράπεζες που έχουν εγκατασταθεί σε Ξάνθη και Ροδόπη, την στιγμή που οι ελληνικές τράπεζες (όπως και σε υπόλοιπη την Ελλάδα) έχουν κόψει εντελώς τις δανειοδοτήσεις;


Καλές οι τηλεοράσεις, αλλά καλλιτερα τα τουσιαστικά μέτρα...







Δεν υπάρχουν σχόλια: