-Υπάρχει και επόμενο σχέδιο «έκπληξη» των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων
-Εντολή για άμεση ετοιμότητα των μονάδων του στόλου.
Ήδη από χθες είχαμε γράψει περί μιας πιθανής «κρουαζιέρας» του σεισμογραφικού «Oruc Reis» στα νερά της Μεσογείου.
Κρατήσαμε μια απόσταση κυρίως επειδή ξέρουμε και έχουμε γράψει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν πίσω δεν μπορεί να κάνει εδώ που έχει φτάσει.
Ώρες αργότερα όμως οι πηγές μας επιβεβαιώνονταν με την απόφαση του “παγώματος” των ερευνών, η οποία δεν εξέπληξε ιδιαίτερα τους Επιτελείς.
- Στο κέντρο επιχειρήσεων της Λεωφόρου Μεσογείων ήδη βλέπουν πως η γείτονα θέλει μέσω τρίτων και συγκεκριμένα τη Γερμανία, να σύρει την Αθήνα σ έναν διάλογο «εφ’ όλης της ύλης» κάτι που ουδέποτε Ελληνική κυβέρνηση είχε αποδεχτεί!
Οι Ένοπλες Δυνάμεις μέσα σε ένα εξάμηνο έχουν δείξει την αξία τους κάνοντας το χρέος προς την πολιτεία και τους πολίτες, τόσο στον Έβρο αλλά και τώρα στην τεχνητή κρίση που επιχείρησε η Τουρκία να δημιουργήσει στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
Πάντως εφόσον η Άγκυρα ανοίγει και πάλι την βεντάλια των αξιώσεων, οι Επιτελείς καταλαβαίνουν ότι δεν αργεί η στιγμή της νέας κλιμάκωσης.
Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος όπου διαρκώς τονίζουν προς το προσωπικό ότι η εγρήγορση είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που πρέπει πάντοτε να υπάρχει έντονο στις Ε.Δ.
- Μπορεί η γείτονα να πήρε ένα επιπλέον μάθημα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επανέλθει στον δρόμο των προκλήσεων οι οποίες πάντοτε ξεκινούν με τη ρητορική και φτάνουν σε έκνομες ενέργειες.
Παρά το γεγονός ότι το Πολεμικό Ναυτικό από την ηγεσία μέχρι και τον πιο νέο ναύτη έδωσαν εξετάσεις και ξεπέρασαν εαυτόν, παραδίδοντας μάθημα σωφροσύνης και ναυτικής ισχύος στους γείτονες, αυτοί προετοιμάζουν το έδαφος για τις νέες προκλητικές ενέργειες.
Και γι’ αυτό τον λόγο Επιτελείς σημειώνουν ότι υπάρχει και επόμενο σχέδιο «έκπληξη» των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ώστε ν’ αντιμετωπίσουν με την ίδια πυγμή και ταχύτητα το νέο γύρο κλιμάκωσης από την Τουρκία.
- Εντολή για άμεση ετοιμότητα των μονάδων του στόλου.
Οι μονάδες επιφανείας να επανεξυπηρετηθούν το ταχύτερο δυνατό, να καταγραφούν τυχόν προβλήματα, (σ.σ. μην ξεχνάμε ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με «γηραιές κυρίες» -φρεγάτες- αλλά η πολιτεία επιμένει να ρισκάρει και να γυρίζει την πλάτη στους απαραίτητους εξοπλισμούς, παρά το γεγονός ότι η ηγεσία και οι Επιτελείς πιέζουν διαρκώς), να επισκευαστούν και να δηλωθεί άμεσα η ετοιμότητα του κάθε πλοίου και πληρώματος.
Παράλληλα τα Επιτελεία ήδη εξετάζουν όλα εκείνα τα στοιχεία κινητοποίησης που έχουν προκύψει μέσα από την γιγαντιαία κινητοποίηση, αναζητώντας όχι τις επιτυχίες αλλά τις παραλήψεις, τις «στραβοτιμονιές» που έτυχαν, τι μπορεί να πήγε σε κάτι στραβά ώστε την επόμενη φορά- που θα υπάρξει σύντομα- τα πάντα να λειτουργήσουν ως μια καλοκουρδισμένη μηχανή.
Άλλωστε αυτή είναι και η απαίτηση των ίδιων των μελών των πληρωμάτων που υπηρετούν στις μονάδες του Στόλου, δηλαδή τα πλοία τους να είναι ανά πάσα στιγμή ετοιμοπόλεμα με τέτοιον τρόπο που «πάση δυνάμει» να σπεύσουν εκεί που απαιτείται.
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου