Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Οι Ένοπλες Δυνάμεις πανέτοιμες να τιμήσουν τον όρκο τους: Το ΠΝ περιμένει το… θήραμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL
Σε ύψιστο συναγερμό και ετοιμότητα βρίσκονται πλέον οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. 


Το έσχατο μέσο αλλά και το πιο ισχυρό στη διπλωματική φαρέτρα έχει ετοιμαστεί στον απόλυτο βαθμό και περιμένει την κατάλληλη στιγμή όταν κριθεί απαραίτητο να πράξει ότι απαιτείται για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Τον πρώτο λόγο έχει το πολύπειρο Πολεμικό Ναυτικό που καλείται αυτές τις ώρες με τα μέσα που διαθέτει, όποια κι αν είναι αυτά, να απλώσει το δικό του τείχος απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις και να δώσει το δικό του μάθημα στο νευρικό γείτονα.
Κι αν ο πρόεδρος Ερντογάν λέει ότι δεν θα πάρει από κανέναν την άδεια για να κάνει έρευνες ή γεωτρήσεις, στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως στο Πολεμικό Ναυτικό, έχουν εντελώς διαφορετική άποψη, πράγμα που καθημερινά το αποδεικνύουν στο Αιγαίο.

Οι «άσσοι» του ΠΝ στις θέσεις τους μέρες πριν…
Εδώ και μήνες η αυξημένη επιτήρηση λόγω της ασύμμετρης απειλής του μεταναστευτικού έχει οδηγήσει μεγάλο μέρος του Στόλου μονίμως στο Αιγαίο, ενώ τις τελευταίες ώρες τα επιχειρησιακά σχέδια του Επιτελείου έχουν φέρει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό μονάδων επιφανείας στα νερά του Αρχιπελάγους, «φορτωμένα» σαν αστακοί και με ψυχωμένα πληρώματα έτοιμα ν’ απαντήσουν στις προκλήσεις της Τουρκίας.

Ένας εκ των “‘άσσων” του ΠΝ είναι και οι Πυραυλάκατοι που ήδη βρίσκονται στα δικά τους σπίτια “λουφαγμένες”, σε νησίδες που αποτελούν τα κρησφύγετα τους. Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό
Οι «άσσοι» του Πολεμικού, υποβρύχια και όχι μόνο, μέρες νωρίτερα ύστερα από πληροφορίες που είχαν φτάσει στο Επιτελείο, είχαν αποπλεύσει και βρίσκονται σε «hot» περιοχές.

Τα πληρώματά τους περιμένουν την επόμενη εντολή είτε για μετακινήσεις είτε ακόμη εφόσον αυτό απαιτείται για επιχειρήσεις.

Και απ’ ότι φαίνεται όλες οι πληροφορίες που έρχονται το τελευταίο διάστημα στο Ελληνικό Επιτελείο επιβεβαιώνονται για τα όσα με πονηριά θέλησε η Τουρκία να πράξει.

Αλλά από την στιγμή που έχουμε τη δημοσιοποίηση της navtex και τις κινήσεις των Τουρκικών πολεμικών πλοίων προς την περιοχή, επιβεβαιώνονται όσοι Αξιωματικοί είχαν τονίσει από την αρχή πως ο πλους της Τουρκικής αρμάδας από την Κωνσταντινούπολη στο Ακσάζ, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο δηλαδή, δεν είχε να κάνει με τη Λιβύη αλλά με την προετοιμασία της Άγκυρας να βάλει φωτιά στην περιοχή.

Έτοιμοι για οποιοδήποτε πολεμικό σενάριο ώστε να σπάσουν το ναυτικό αποκλεισμό δηλώνουν οι Αξιωματικοί του ΠΝ. Πηγή εικόνας: Πολεμικό Ναυτικό
Εκείνες τις ημέρες στο ρεπορτάζ είχαμε αναφέρει ότι το Ελληνικό Επιτελείο «ενεργοποίησε όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας» και τίποτα περισσότερο για τις πολύ απαραίτητες στρατιωτικές προπαρασκευές, οι οποίες αφορούν τα όσα σήμερα βιώνει η χώρα.

Κατά συνέπεια σ’ ότι αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ότι υπάρχει ιδιαίτερη ηρεμία και ο λόγος είναι πως οι ετοιμασίες είχαν ολοκληρωθεί μέρες πριν.

Απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ όλη την Ελληνική επικράτεια σε οποιαδήποτε μονάδα η ετοιμότητα είναι σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, με τα στρατιωτικά τμήματα να έχουν κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες που πρέπει για να βρίσκονται σε απόλυτη επιφυλακή.

Από την προαναγγελία στην προκλητική ενέργεια…
Μόλις πριν από τρεις ημέρες είχαμε γράψει το Τουρκικό σχέδιο και την επομένη μέρα δημοσιοποιήθηκαν οι δυο επιστολές της γείτονος στον ΟΗΕ που ουσιαστικά προανήγγειλαν τη συνέχεια.

Το Τουρκικό σχέδιο φαίνεται ήδη με τις μετακινήσεις των μονάδων επιφανείας που κάνουν νότια από το Καστελόριζο θέλοντας ν’ αποκλείσουν την μεγάλη περιοχή που περικλείει η ναυτική οδηγία που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας.

Αν πάντως το Oruc Reis φτάνοντας στην επίμαχη περιοχή θ’ απλώσει καλώδια κι αν θα κάνει έρευνα ή αν όλο αυτό το σκηνικό έχει να κάνει με μια ακόμη μπλόφα της Άγκυρας, θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

ΤΠΚ Ρίτσος Καστελόριζο “Ενισχυμένες είναι και οι μονάδες του στόλου στο Καστελόριζο που δέχεται διαρκώς τις Τουρκικές προκλήσεις” Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό
Ανώτατες πηγές πάντως σημείωναν πως υπάρχουν και τα μέσα και ο τρόπος αλλά κυρίως η ψυχή για να σπάσει αυτός ο παράνομος ναυτικός αποκλεισμός που επιχειρείται από την Τουρκία.

Μάλιστα πηγές μας μεταφέροντας την εικόνα που επικρατεί σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, έλεγαν πως το χαμόγελο, η αισιοδοξία και το αποφασιστικό πνεύμα αναδεικνύουν τον πολλαπλασιαστή ισχύος της χώρας και του στρατεύματος, που δεν είναι άλλο από το ίδιο το προσωπικό!

Άλλωστε καιρό τώρα οι πάντες έχουν επαναλάβει ότι δεύτερα Ίμια στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν χωρούν για κανέναν λόγο και τα στελέχη τους είναι σε τέτοιο επιχειρησιακό επίπεδο που μπορούν να πλήξουν με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο οποιονδήποτε θελήσει να παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: