Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

ΥΠΕΘΑ: Επιβεβαιώνει την αναβολή του ταξιδιού στις ΗΠΑ – Δεν εξηγεί γιατί

ΥΠΕΘΑ:
Επιβεβαιώνει την αναβολή του ταξιδιού στις ΗΠΑ, με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ενημέρωσης – Δεν εξηγεί όμως τους λόγους που συνέβη


Επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για την αιφνιδιαστική αναβολή του ταξιδιού του Έλληνα υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τι συνέβη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το ταξίδι θα επαναπρογραμματιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι οι δυο υπουργοί θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία, επιεβεβαιώνοντας ουσιατικά και όσα γράφτηκαν ότι ο Αμερικανός υπουργός πρότεινε να μην υπάρξει φυσική επαφή αλλά εξ’ αποστάσεως, η οποία και μπορεί να γίνει από την Αθήνα χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψει ο υπουργός και οι συνοδοί του.
 
Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διευκρινίζεται ότι ύστερα από συνεννόηση με το αμερικανικό Υπουργείο Αμύνης συμφωνήθηκε προσωρινή αναβολή της επισκέψεως του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ.

Η νέα ημερομηνία της επισκέψεως, εντός συντόμου χρονικού διαστήματος, θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί η σχετική συνεννόηση με την αμερικανική πλευρά.

Παράλληλα, προγραμματίζεται τις προσεχείς ημέρες τηλεφωνική συνομιλία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης με τον Αμερικανό ομόλογό του, κ. Μάρκ Έσπερ (Mark Esper).

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: