Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ο επίλογος του βιβλίου του Αθανάσιου Κ. Στριγά με τίτλο: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Αλλαγή συνόρων ελληνοτουρκική σύγκρουση


ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Δεν πιστεύω ότι οι Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής θα επιτρέψουν στο ευρωπαϊκό νόμισμα να μην επηρεάζεται από το αμερικανικό δολάριο.
Δεν πιστεύω επίσης ότι,  η Ευρωπαϊκή  Ένωση θα αφεθεί από την Αμερική να αποκτήσει αυτόνομη ενεργειακή πολιτική.
Και οικονομία αυτάρκη χωρίς αυτόνομη ενέργεια, είναι καταδικασμένη.
Η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να φτάσει σε τέτοια επίπεδα ανταγωνισμού, έτσι ώστε η Αμερική να εξαρτάται από ορισμένα προϊόντα της η να εισβάλει στις διεθνείς αγορές και να τις κατακτήσει.
 Θα ήμουν αρκετά αισιόδοξος η ονειροπόλος αν πίστευα ότι οι Ευρωπαίοι έχουν τόλμη, μαχητικότητα και αρκετό γκαγκστερισμό- τέτοιον που να ανταγωνιστεί  τον Αμερικανικό-…Το καινούριο στην νεοεμφανιζόμενη νέα τάξη πραγμάτων είναι για πρώτη φορά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν ούτε να αποτραβηχτούν από τον κόσμο, αλλά ούτε και να τον εξουσιάσουν απόλυτα.
Πάνω σ’ αυτή την καινοφανή ιδιομορφία μπορούν να στηριχτούν οι λαοί την επόμενη δεκαετία για να μειώσουν τουλάχιστον, τον Αμερικανικό ζυγό.
Η Ελλάδα κινδυνεύει από την Αμερική και λόγω της πλατειάς χειραγώγησης που έχει υποστεί.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδίασαν και θα εφαρμόσουν φανερά πλέον το Αιγαίο- και πάντως μετά την βραχεία πολεμική σύγκρουση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία- και να επιβάλλουν την « φύλαξη του σε δική τους ειρηνευτική    δύναμη»
, υπό την απατηλή ονομασία « Ειρηνευτική Δύναμη ΟΗΕ».
Η Τουρκία έχει αναλάβει μια συστηματική προσπάθεια στοιχειοθέτησης της συνολικής αμφισβήτησης της κυριαρχίας μεγάλου αριθμού νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο .
Η Αμερική έχει αναλάβει την αμφισβητήσει ολόκληρου του Αιγαίου Πελάγους.
Ο Πόλεμος της σημαίας στις 30 Ιανουαρίου  του 1996 , όπου απαγορεύτηκε στην Ελλάδα αλλά και στην Τουρκία να αναρτήσουν την Ελληνική και Τουρκική σημαία, φάνηκε τότε πως κανείς δεν βγήκε νικητής η ηττημένος.
Ωστόσο, οι κρυφοί νικητές ήταν οι πολυεθνικές εταιρίες των πετρελαίων που δικαιούνται πλέον αυτές και μόνον αυτές να στήσουν τις δικές τους σημαίες στο Αιγαίο Πέλαγος αφού στην ουσία ο υποθαλάσσιος χώρος τους ανήκει, αφού έχει ήδη διαμοιραστεί. Στο ΝΑΤΟ ανήκει ο εναέριος χώρος και ο θαλάσσιος, ενώ στην Ελλάδα ανήκει κάποιο μικρό ποσοστό από την εξόρυξη  των πετρελαίων, των ελληνικών πετρελαίων στο Αιγαίο!
Ο Αμερικανός πρεσβευτής Τόμας Μίλερ έχει έρθει στην Ελλάδα με συγκεκριμένη αποστολή- πέραν των υποχρεώσεων του να προωθήσει πολεμικό υλικό.
Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η χώρα μας βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο της Ανώτατης Ομάδας Επισκόπησης του Λευκού Οίκου.
Η συγκεκριμένη αυτή ομάδα ελέγχει τις χώρες εκείνες που πρόκειται να εξαναγκαστούν σε πολεμική σύγκρουση για αμφισβητούμενες περιοχές .
Το 2002 θα είναι χρονιά-σταθμός.
Η αντίστροφη μέτρηση για το Αιγαίο έχει ξεκινήσει…εναντίον της χώρας μας.
Για τα κείμενα και τα γεγονότα όπως παρουσιάζονται στο βιβλίο αυτό, υπεύθυνος είμαι εγώ και μόνον εγώ.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ. ΣΤΡΙΓΚΑΣ
Θεσσαλονίκη Ιανουάριος 2002

Δεν υπάρχουν σχόλια: