Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Tetraedr T38 “Stiletto”



Τι είδους κληρονομιά μπορεί να έχει το SA-8; Μία αναβαθμισμένη έκδοση με μεγαλύτερη ικανότητα. Αυτό το σύστημα με κάποια επιπλέον χρήματα, μπορεί να κάνει οποιοδήποτε αντίπαλο αεροσκάφος να έχει μια πολύ άσχημη στιγμή στην επιχειρησιακή ζωή του.

Η εταιρεία Tetraedr στη Λευκορωσία έχει να παρουσιάσει ένα εμπορικά επιτυχημένο πρόγραμμα αναβάθμισης του στόλου των σοβιετικής κατασκευής 9K33 Osa / Romb / SA-8 Gecko. Το συγκεκριμέο αντιεροπορικό σύστημα αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου για τον PVO-SV (Σοβιετικός Στρατός Αεράμυνας) αλλά και για άλλους χρήστες.


Το SA-8 Gecko έχει ευρέως εξαχθεί, μεταξύ των τρίτων χρηστών βρίσκονται και οι ΕΕΔ, παραμένει ένα δημοφιλές όπλο στις αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς είναι ιδιαίτερα κινητό, μπορούν να λειτουργήσει με σημαντική αυτονομία και είναι πολύ κατάλληλο για τη δημιουργία ενέδρων εναντίον αεροσκαφών και ελικοπτέρων. 



Το πρόγραμμα Tetraedr Osa-1T είναι μια ουσιαστική ανασυγκρότηση της κληρονομιάς του 9K33, με ψηφιακό υλικό που αντικαθιστά μεγάλο μέρος των πρώην συστημάτων, με ένα αυτόματο σύστημα καθοδήγησης πυραύλων. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει νέες κονσόλες και ένα νέο ηλεκτρο-οπτικό υποσύστημα.


Φωτογραφία: Εξωτερική άποψη του ηλεκτρο-οπτικού συστήματος στόχευσης του Osa 1T.



Πρόσφατα, το πακέτο αναβάθμισης Osa-1T επεκτάθηκε ώστε να συμπεριλάβει τα νέα σασί τύπου MZKT-69222 (6 x 6), σε αντικατάσταση του αμφίβιου BAZ-5937, σοβιετικής προέλευσης. Το νεότερο MZKT-69222 παρέχει καλύτερες οδικές επιδόσεις, υψηλότερη ταχύτητας, καλύτερη αντοχή, περισσότερο αξιόπιστο.

Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε λόγω τη μείωσης και της γήρανσης του αποθέματος των σοβιετικής κατασκευής πυραύλων 9M33/9M33M1/2/3. Η επί πολλά χρόνια χρήση αυτών έχει εξαντλήσει το απόθεμα, δεδομένου ότι ο πύραυλος βγήκε από την παραγωγή κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, και αντικαταστάθηκε από τα νεότερα και πιο αποτελεσματικά 9K331 Tor/SA SAM-15 Gauntlet και 2K22 Tugunska/SA-19 SPAAGM, με τα πρώτο να βρίσκεται επίσης στο δυναμικό των ΕΕΔ.

Ένα άλλο ζήτημα ήταν ότι οι πύραυλοι 9M33/33M ήταν περιορισμένου εύρους και ταχύτητας, και συνεπώς δεν είναι απολύτως αποτελεσματικοί στο πολύ ευρύτερο φάσμα των σύγχρονων απειλών του πεδίου μάχης, ειδικά έναντι PGM και απειλών pop-up, όπως τα επιθετικά ελικόπτερα εξοπλισμένα με αντιαρματικά όπλα.

Αυτό έβαλε την Tetraedr σε μία μειονεκτική θέση , σε σχέση με την ανταγωνιστική Almaz-Antey, η οποία προσφέρει το Tor M2E/SA-15D, και έναντι της KBP, η οποία προσφέρει την σειρά 96K6 Pantsir S1/SA-22.

Ως αποτέλεσμα, η Tetraedr σε μία εταιρική σχέση με την Luch από την Ουκρανία, ανάπτυξε τον πύραυλο T382 Stilet (στιλέτο).


Φωτογραφία: O πύραυλος T382 Stilet της ουκρανικής Luch, και ο σωλήνας εκτόξευσης.

Το οπλικό σύστημα T38 περιλαμβάνει το ραντάρ Land Roll, νέα ηλεκτρο-οπτικά και οπλικά συστήματα, νέο σασί τύπου MZKT-69222 σασί, και αντικαθιστά τον εκτοξευτήρα των έξι βλημάτων 9M33M με έναν εκτοξευτήρα με οκτώ σωλήνες εκτόξευσης, που ο καθένας μπορεί να φέρει έναν πύραυλο δύο σταδίων τύπου T382.

Από αυστηρά τεχνικής άποψης, το T38 Stilet είναι όντως ένα νέο σχέδιο, το οποίο κληρονόμησε ορισμένα στοιχεία από το ραντάρ and Roll.

Η σύνθεση της πυροβολαρχίας αποτελείται από τέσσερα οχήματα T38 TELAR, με το ένα να είναι το “lead TELAR”, και τα οχήματα υποστήριξης περιλαμβάνουν φορτηγά KAMAZ 5350 6x6.


Φωτογραφία: To όχημα υποστήριξης T383 μεταφέρει έως και 24 πυραύλους, οι οποία μπορούν να μεταφερθεί στο TELAR σε χρονικό διάστημ 5 έως 8 λεπτά.


Φωτογραφία: Φορτηγό τύπου KAMAZ-5350KMU 6x6 με υδραυλικό ανυψωτήρα για φορτίο έως και 750 κιλά.


Φωτογραφία: Κινητή μονάδα μηχανικών 9V210-1T ΜΤΟ


Φωτογραφία: Το όχημα υποστήριξης 9V914-1T βασίζεται στο αρχικό σύστημα 9V914, που κατακσευάστηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Το σύστημα χρησιμοποιεί ένα υδραυλικό τηλεσκοπικό πλαίσιο.


Φωτογραφία: Το σύστημα διοίκησης Agat 9S737/MP-22 Ranzhir E. Κανονικά, μία πυροβολαρχία 9K33M χρησιμοποιεί ένα ενιαίο σταθμό διοίκησης PU-12M, ο οποίος ελέγχει τέσσερα 9A33M TELAR.


Φωτογραφία: Το ραντάρ KB Radar (Agat) Vostok D/E, σχεδιασμένο στη Λευκορωσία, είναι ένας νέος σχεδιασμός 2D VHF.

 


Το Tetraedr δεν έχει μέχρι σήμερα εκπονηθεί για την ολοκλήρωση με άλλα IADS συστατικά, χρησιμοιείται για να στηρίξει έναν ελιγμό στρατιωτικου σχηματισμού, ή για την υπεράσπιση καθορισμένων στόχων, όπως οι υποδομές κατά πυραύλων cruise ή άλλων PGM.



www.ausairpower.net

Αναδημοσίευση από : fox2 Magazine

3 σχόλια:

Act είπε...

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΠΕΒΑΛΕ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΜΟΥΣ.
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΖΩ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ....

ΕΛΛΗΝΙΛΑΤΡΗΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΕΛΛΗΝΙΛΑΤΡΗΣ είπε...

Ποια Δημοκρατία φίλε aktinidios ;