Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Στην Ελλάδα του ΔΝΤ και της Τουρκολαγνείας

Στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Έλληνα ομόλογό του, κ. Δημ. Δρούτσα στην Αθήνα,  ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών διατύπωσε την θέση της Άγκυρας, πως το Καστελόριζο ανήκει γεωγραφικά στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι στο Αιγαίο. 

Βεβαίως, οφείλουμε να τον “ευχαριστήσουμε” που παραδέχθηκε πως το Καστελόριζο είναι Ελληνικό νησί. Βέβαια οι Τούρκοι πολιτικοί και διπλωμάτες ποτέ δεν λένε κάτι στον αέρα, απλά για να το πουν.

Ότι θα πουν έχει επεξεργασθεί από τις πολιτικές τους ηγεσίες επί σειρά ετών και αποτελεί μελλοντική στόχευση και επιδίωξή τους.

  Όλοι γνωρίζουμε πως οι Τούρκοι “υφαίνουν” την εξωτερική τους πολιτική, όπως η αράχνη τον ιστό της και την υλοποιούν την κατάλληλη για κείνους στιγμή, αντίθετα από την εξωτερική πολιτική της χώρας μας που δεν έχει σοβαρότητα, αλλά ούτε και προοπτική σε βάθος χρόνου. 

Έτσι ο κ. Νταβούτογλου με “φιλική διάθεση” μας πέρασε το μήνυμα πως η Τουρκία θέλει την εξαίρεση του Καστελόριζου από τις διερευνητικές επαφές με την Ελληνική κυβέρνηση και βεβαίως θα ήθελε  διαπραγμάτευση για ολόκληρη την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου  χωρίς το Καστελόριζο.

Ακολούθως πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Δυτική Θράκη. Με τις ευλογίες της Ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Νταβούτογλου συνοδευόταν μεταξύ των άλλων «εκλεκτών» από τους Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Κοινοβουλίου κ. Μαντατζή Τσετίν (Βουλευτής Ξάνθης) και Χατζηοσμάν Αχμέτ (Βουλευτής Ροδόπης και απόφοιτος Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Μαρμαρά Τουρκίας) καθώς επίσης και από μέλη της Συμβουλευτικής επιτροπής Τουρκικής μειονότητας της Δ. Θράκης.

Οι δύο Έλληνες Βουλευτές είναι και μέλη της παραπάνω επιτροπής. Πρόεδρός της, ο ψευτομουφτής Ξάνθης, κ. Μετέ Αχμέτ. Στο καταστατικό ιδρύσεως, της εν λόγω επιτροπής, στο άρθρο 2, εδάφιο δ, αναφέρεται: «Καθορισμός της πολιτικής της ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ της Δ. Θράκης …». http://www.bttadk.org/GR/

Στην περιοδεία του στην Δ.Θράκη, ο κ. Νταβούτογλου, ανέφερε πολλές φορές, πως απευθύνεται στην Τουρκική μειονότητα και πως μεταφέρει στους  “αδελφούς του”  μηνύματα στήριξης και αλληλεγγύης της μητέρας Τουρκίας. 

«… Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας σε αυτά τα εδάφη, στο θέμα της υπεράσπισης της πολιτιστικής σας ταυτότητας. 

Πάντοτε θα σας στηρίζουμε…, Σας έχουμε στο ύπνο μας και στα όνειρα μας, στα σχέδια μας…» http://tourkikanea.gr/2011/03/10/dav-7/


Στην ευαίσθητη δε, περιοχή του Εχίνου της Ξάνθης επισκέφθηκε όλα τα σπίτια και συνομίλησε με όλους τους κατοίκους με την ανοχή και την αναισθησία της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ως νέος επικυρίαρχος της Θράκης μας. 

Αυτές οι επαφές του Τούρκου Υπ.Εξ. με όλες τις σκληροπυρηνικές ομάδες της μειονότητας, ουδόλως ανησύχησαν την Ελληνική Κυβέρνηση.

Να σημειωθεί πως ο κ. Νταβούτογλου, απέφυγε ενδεικτικά να συναντηθεί με τους διορισμένους μουφτήδες από το Ελληνικό κράτος.

Όλοι βεβαίως τελικά κατάλαβαν πως η επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου εστέφθη με απόλυτη επιτυχία για τα συμφέροντα της Τουρκίας και οι μόνοι που ίσως δεν το κατάλαβαν είναι οι αφελείς κύριοι της Ελληνικής κυβερνήσεως που βαυκαλίζονται πως δεν τρέχει τίποτε ανησυχητικό.

Ο κ. Νταβούτογλου έπραξε στο ακέραιο το επιβεβλημένο συμφέρον της πατρίδος του! 
H Ελληνική κυβέρνηση έπραξε το ίδιο;

Εύλογα λοιπόν μας δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά:

  1. Κε Πρωθυπουργέ, εγκαλέσατε τον κ. Δρούτσα (Υπουργός Εξωτερικών, διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών επί υπουργίας ΓΑΠ (1999-2004) και είναι από τους συντάξας, του προδοτικού και ανθελληνικού σχεδίου ΑΝΑΝ στην Κύπρο, που κατά την τότε θέση σας εάν  ψηφιζόταν θα περιθωριοποιούσε την Κύπρο από την διεθνή πολιτική σκηνή και θα έβαζε τον λαό της σε περιπέτειες), γιατί δε άρθρωσε λέξη στις αναφορές του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών για το Καστελόριζο;
  2. Κε Πρωθυπουργέ, γιατί επιτρέψατε στον Υπ.Εξ. της γείτονας χώρας να «αλωνίζει» την Θράκη, να ομιλεί περί Τουρκικής μειονότητας και να αποστέλλει μηνύματα της “μητέρας πατρίδας”, απευθυνόμενος στους Έλληνες, Μουσουλμάνους το θρήσκευμα; Δεν μπορούσε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, να δεχθεί απεσταλμένους της μειονότητας στην Τουρκική πρεσβεία; Ήταν επιβεβλημένη και ακίνδυνη για τα Εθνικά μας συμφέροντα, όλη αυτή η πασαρέλα του Τούρκου Υπ.Εξ. σε μια τόσο επικίνδυνη περιοχή, όπου οι γείτονες έχουν επεκτατικά σχέδια;
  3. Κε Πρωθυπουργέ,  γιατί επιτρέπετε την λειτουργία (με μεγάλη δραστηριότητα), της Συμβουλευτικής επιτροπής Τουρκικής μειονότητας στην Δυτ. Θράκη; Η ίδρυσή της και η δραστηριότητά της είναι σύννομη; Δέχεσθε  εσείς, ο Έλλην Πρωθυπουργός, πως υπάρχει Τουρκική μειονότητα στην Θράκη μας;
  4. Κε Πρωθυπουργέ, γιατί επιτρέπετε, στους δύο μειονοτικούς Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., να συνοδεύουν τον Υπ.Εξ. της Τουρκίας στην περιοδεία του στην Ελληνική Θράκη, να είναι  μέλη ταυτόχρονα της επιτροπής Τουρκικής μειονότητας      της Δυτ. Θράκης – όπως αναφέρει το καταστατικό τους – και να αποκαλούν τους Έλληνες μουσουλμάνους το θρήσκευμα, ως Τούρκους; Οι δύο βουλευτές ορκίσθηκαν στο Ελληνικό Σύνταγμα για να υπερασπίζονται τα δίκαια της Ελλάδος ή της Τουρκίας; Νομίζω δημιουργείται αυτόματα μείζον πολιτικό και Εθνικό θέμα και δυστυχώς διαπιστώνω πως δεν τους εγκαλέσατε και δεν λάβατε θέση διαγραφής τους από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. όπως είσαστε υποχρεωμένος να πράξετε!
  5. Στο πλαίσιο περικοπών που έχετε εξαγγείλει για την παιδεία, είναι και η κατάργηση του  “οργανισμού παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών” Θράκης με αποτέλεσμα να κλείσει και η βιβλιοθήκη του χωριού Μύκη; Η ύπαρξη της βιβλιοθήκης είναι τεράστιας ζωτικής και Εθνικής σημασίας για τα Πομακοχώρια της Ξάνθης και της Ροδόπης. Δεν πρέπει κάποτε η Ελληνική κυβέρνηση να προστατέψει τους Πομάκους, οι οποίοι αγωνίζονται για να αναγνωρισθεί και να καλλιεργηθεί η Ελληνικότητά τους;

Τελικά κε Πρωθυπουργέ, τι  παιχνίδια παίζονται με την ανοχή σας
στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης;

Δεν έχετε καταλάβει ότι ήδη έχει ανάψει το φυτίλι της έκρηξης και της ανεξαρτητοποίησης της Θράκης μας;

Γιατί επιτρέπετε την καταστρατήγηση διεθνών συνθηκών ( Λοζάνης ) εις βάρος της Ελλάδος του λαού της και των συμφερόντων τους;

Πότε θα πάψουμε να είμαστε υπέρμετρα Τουρκολάγνοι;
Κε Πρωθυπουργέ, της πρέπει της Ρωμιοσύνης τέτοια κατάντια;

Παναγιώτης Αποστόλου
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: