Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ο Καντάφι «τελειώνει» εκλογικά τον Νικολά Σαρκοζί!

 
Εκτοξεύοντας την κατηγορία ότι τον χρηματοδότησαν προεκλογικά, η οικογένεια Καντάφι επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στις προοπτικές επανεκλογής του Γάλλου προέδρου...

Ο υιός Καντάφι και επίδοξος – χρισμένος επί της ουσίας – διάδοχος, Σάιφ Αλ Ισλάμ, επιτέθηκε εναντίον του Γάλλου προέδρου με ασυνήθιστη σφοδρότητα, υποστηρίζοντας ότι το καθεστώς της Λιβύης χρηματοδότησε την προεκλογική του εκστρατεία το 2007!

Υποστηρίζει μάλιστα ότι τους ισχυρισμούς του αυτούς μπορεί να τους αποδείξει και σκοπεύει να το πράξει πολύ σύντομα. Παράλληλα, δηλώνοντας ότι η χώρα του αισθάνεται προδομένη από τη συμπεριφορά του Γάλλου ηγέτη, του ζήτησε να επιστρέψει τα χρήματα στον λαό της Λιβύης: 

«Του προσφέρθηκε βοήθεια για να τους βοηθήσει», είναι η έκφραση του υιού Καντάφι, αφού αντιλήφθηκε να δικαιολογήσει πολιτικά την... εκταμίευση προς τον Σαρκοζί, εάν αυτή τελικά έγινε.

Ο Σαρκοζί, «αυτός ο κλόουν» σύμφωνα με τη φρασεολογία που χρησιμοποίησε μιλώντας προς το ευρωπαϊκό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Euronews, αρνείται εν τω μεταξύ ότι εισέπραξε χρήματα από τον Καντάφι, όπως μας πληροφορεί η ιστοσελίδα του γαλλικού «Le Monde».

«Κοντός ψαλμός αλληλούια» που λένε στην Ελλάδα, αφού πλέον άπαντες θα περιμένουν τη δημοσιοποίηση των αποδεικτικών στοιχείων που υποσχέθηκε ο Σάιφ Αλ Ισλάμ. Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι αποδεικτικά των τραπεζικών συναλλαγών, όπως ενημέρωσε ο Καντάφι.

Όπως βέβαια έχουμε αναφέρει και σε πρόσφατες αναρτήσεις, η οργή του Καντάφι εναντίον των Ευρωπαίων ηγετών, κυρίως εναντίον του Γάλλου Σαρκοζί και του Ιταλού Μπερλουσκόνι, δεν μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως αδικαιολόγητη. 

Είναι οι ίδιοι που έσπευσαν να... υποβάλλουν τα σέβη τους στον Μουαμάρ Καντάφι και να συμβιβαστούν με την γραφική συμπεριφορά του (αρκεί να θυμηθεί κανείς τα ταξίδια του Λίβυου ηγέτη στην Ιταλία και τις... διαλέξεις για το Ισλάμ και το Κοράνι σε νεαρές Ιταλίδες!), με σκοπό  να αποσπάσουν συμβόλαια για τις εταιρίες των χωρών τους.

Το μόνο βέβαιο, είναι ότι είτε αποδειχθούν οι ισχυρισμοί των Καντάφι είτε όχι, το πλήγμα στις ήδη προβληματικές πιθανότητες επανεκλογής του Σαρκοζί είναι συντριπτικό και οι πιθανότητες του Γάλλου ηγέτη να ανακάμψει, μάλλον περιορισμένες...
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: