Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Τον δικό τους Παμπούκη άκουγαν οι Ινδιάνοι και χωράνε πλέον σε δυο πούλμαν


Ευρέθη η λύσις, … «αλλαγή χρήσης»!!!

Στο ελληνικό κράτος θα παραμείνει η κυριότητα της δημόσιας περιουσίας που θα επιχειρηθεί να αξιοποιηθεί, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της χώρας με βάση το επικαιροποιημένο Μνημόνιο και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων.

Αυτή είναι η βασική φιλοσοφία που χαρακτηρίζει το σχέδιο νόμου για τον θεσμό της επιφανείας , τις βασικές αρχές του οποίου παρουσίασε στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης. ..

Ο υπουργός Επικρατείας, μάλιστα, χρησιμοποίησε μια ινδιάνικη παροιμία, κατά την οποία “τη γη μας δεν την κληρονομούμε από τους προγόνους μας, αλλά τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας“, ενώ διευκρίνισε ότι στο νόμο θα υπάρχει πρόβλεψη για αλλαγή των όρων χρήσης γης κατά την επιστροφή ενός ακινήτου στον ιδιωτικό τομέα, εφόσον οι συνθήκες το επιβάλλουν.

Αυτά έλεγαν οι Ινδιάνοι και πλέον χωράνε σε δύο πούλμαν. 

Αλλά όλη η ουσία των πρότζεκτ, που εκπονούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να «διευκολύνουν» το κράτος στην αξιοποίηση της περιουσίας του και να συνεισφέρουν στην ταμειακή του ροή, περικλείονται στον όρο «αλλαγή χρήσης».

Οι πατεράδες μας όταν έλεγαν να «βρουν κάτι τα παιδιά» εννοούσαν  να σκάψουμε το χώμα, γιατί την επιφάνεια θα την είχαν «σκοτώσει»;

Αφήστε που αν ανακαλυφθεί πετρέλαιο κάτω από ένα κτίσμα, στην Πειραιώς ας πούμε, αυτό θα ανήκει στο κράτος. 

Η γη στο Κράτος, τα κτίσματα στους επιχειρηματίες, η …περίσκεψη στο λαό

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι έως το τέλος του Μαρτίου θα έχει εκπονηθεί πλήρες σχέδιο δράσης για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, προσθέτοντας ότι η επιμήκυνση του δανείου ουσιαστικά παραπέμπει την άντληση των 50 δισ. ευρώ έως το 2021.
 
Και σκέφτηκε περιχαρής ότι το 2021 η υπουργική του θητεία, θα είναι μια ανάμνηση παλιά, κίτρινο γράμμα στο συρτάρι της τρόικας…

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εκτίμησε ότι η ακίνητη περιουσία του δημοσίου φθάνει σε αξία το 300% του ΑΕΠ και ως εκ τούτου ο στόχος των 50 δισ. ευρώ μπορεί να επιτευχθεί.
 
Σιγά που θα χαμήλωνε τον πήχυ για την Κυβέρνηση ο Βενιζέλος. Είναι έτοιμος για τον δεύτερο γύρο και προετοιμάζεται μεθοδικά.  Έχει τιθασεύσει τον πληθωρικό χαρακτήρα του και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να μεταμορφωθεί σε Iron Βαγγέλης εντός του Κινήματος…
Μ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: