Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Εικόνες αποκάλυψης στην Ιαπωνία- Εξερράγη ο πυρηνικός αντιδραστήρας 3


Συνεχής ενημέρωση
Αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πυρηνικής Ασφάλειας δήλωσε πριν λίγο ότι «ο αντιδραστήρας Νο. 2 απώλεσε πλήρως το σύστημα ψύξης». 

Οι αντιδραστήρες Νο.1 και Νο.2 του πυρηνικού σταθμού είχαν υποστεί βλάβες, που προκάλεσαν εκρήξεις στα κτίρια που στεγάζουν τους δύο αντιδραστήρες.

Στη Βιένη, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας (IAEA) ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τον ιάπωνα πρωθυπουργό, το κέλυφος του αντιδραστήρα Νο 3 δεν έχει υποστεί ζημίες από τη σημερινή έκρηξη στο κτίριο του αντιδραστήρα Νο. 3. «Έκρηξη σημειώθηκε στο κτίριο του αντιδραστήρα, αλλά το κέλυφος του αντιδραστήρα δεν υπέστη ζημίες. 

Ο θάλαμος ελέγχου του αντιδραστήρα No. 3 παραμένει σε λειτουργία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της IAEA.

Ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα διαθέτει έξι αντιδραστήρες. Βρίσκεται σε απόσταση 250 χιλιομέτρων βορειο-ανατολικά του Τόκιο, της ιαπωνικής μεγαλούπολης των 35 εκατομμυρίων κατοίκων.
 
Πληροφορίες για 2.000 πτώματα στις ακτές του Μιγιάκι
Περισσότερα από 2.000 σώματα αγνοουμένων βρέθηκαν σήμερα τα ξημερώματα σε δύο ακτές του νομού Μιγιάκι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων του Κιότο. 

Τα σώματα βρέθηκαν στη χερσόνησο Ότζικα της περιοχής που δέχθηκε τη μεγαλύτερη σφοδρότητα της έντασης της θεομηνίας που έπληξε την Ιαπωνία την περασμένη Παρασκευή. 

Ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 4.000, οι αγνοούμενοι τους 10.000 και τουλάχιστον 190 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι εκτέθηκαν στη ραδιενέργεια.

Στις 10:02’ το πρωί,(06:00 ώρα Ελλάδος) έγινε νέα μετασεισμική δόνηση των 6.2Ρίχτερ στην βόρειο-ανατολική Ιαπωνία, με τις αρχές να βγάζουν νέα προειδοποίηση για τσουνάμι για να την άρουν λίγο αργότερα.

Ο Αντιδραστήρας 3, ο οποίος είχε υποστεί ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό της Παρασκευής, εξεράγη τελικά. 

Μετά τις νέες εκρήξεις  οι ιαπωνικές αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να αποφύγουν ένα σοβαρό πυρηνικό ατύχημα.

Από την έκρηξη επτά άνθρωποι αγνοούνταν για να βρεθούν αργότερα με τους έξι να έχουν τραυματισθεί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Jiji. 

 
Η εταιρία Tepco που διαχειρίζεται το εργοστάσιο είχε ανακοινώσει πως έξι στρατιώτες και ένας πολίτης αγνοούνταν μετά τις εκρήξεις στο υψηλότερο τμήμα του κτιρίου. 

Εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, ο Γιούκιο Εντάνο επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τις εκρήξεις, επισημαίνοντας πως η πιθανότητα διαρροής ραδιενέργειας είναι «πολύ μικρή».

Η Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας εκτιμά πως η έκρηξη προκλήθηκε από συγκέντρωση υδρογόνου.
Το πρακτορείο ειδήσεων Jiji μετέδωσε επίσης ότι η Tepco προειδοποίησε όσους κατοίκους έχουν παραμείνει σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό να μείνουν στο εσωτερικό των σπιτιών τους. 

Η ιαπωνική κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει για πιθανή έκρηξη στον αντιδραστήρα 3 εξαιτίας της συγκέντρωσης υδρογόνου στο κτίριο που στεγάζει τον αντιδραστήρα.

Η ιαπωνική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες όπου φαίνεται καπνός να βγαίνει από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Οι τεχνικές ομάδες του πυρηνικού σταθμού εργάζονταν πυρετωδώς από την Παρασκευή για να μειώσουν την πίεση των αντιδραστήρων, όταν η κύρια σεισμική δόνηση και το τσουνάμι που ακολούθησαν έθεσαν εκτός λειτουργίας τα συστήματα ψύξης των πυρηνικών αντιδραστήρων της Φουκουσίμα. 

Παρόμοια έκρηξη σημειώθηκε το Σάββατο στον αντιδραστήρα υπ΄αριθμόν 1 του ίδιου πυρηνικού σταθμού, που βρίσκεται σε απόσταση 250 χιλιομέτρων βορειο-ανατολικά του Τόκιο.

Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ρεύματος στην Ιαπωνία, η Τοχόκου, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε διακοπές της ηλεκτροδότησης για να αποφύγει μεγάλης κλίμακας μπλακ-άουτ λόγω των καταστροφών που έχουν υποστεί και τα δίκτυα της περιοχής, που επλήγει διαδοχικά από τον καταστροφικό σεισμό και το φονικό τσουνάμι, που τον ακολούθησε, την περασμένη Παρασκευή.

newscode.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: