Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Η θέση της Τουρκίας για την ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη


Αντίθετος με την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι οποιαδήποτε επέμβαση θα ήταν αντιπαραγωγική και με επικίνδυνα αποτελέσματα.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε ότι ο λαός, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση (…) στη Λιβύη δεν επιθυμούν ξένη επέμβαση, ενώ η όποια επέμβαση απαιτεί ψήφισμα από τον ΟΗΕ προκειμένου να τηρηθεί η διεθνής νομιμότητα.

Σε δηλώσεις που είχε κάνει ο Τ. Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία, είχε φέρει έντονες αντιρρήσεις στην προοπτική επιβολής κυρώσεων στη Λιβύη, λέγοντας ότι αθώοι άνθρωποι θα υπέφεραν, κατηγορώντας ταυτόχρονα τις μεγάλες δυνάμεις ότι παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων όταν πρόκειται για το πετρέλαιο.

Βέβαια όλα αυτά αντηχούν ως κοροϊδία λαμβάνοντας υπόψη μας την κατεχόμενη Κύπρο, τη φασιστική πολιτική της Τουρκίας στο Αιγαίο και στη Θράκη. Καλό είναι να θυμόμαστε που και που, ότι υπάρχουν κι εθνικά συμφέροντα τα οποία πρέπει να στην Ελλάδα να αποφασίσουμε να υπερασπιστούμε.

Να υπενθυμίσουμε τέλος και τους ισχυρισμούς του Middle East Newsline όπου οι Τούρκοι φέρονται άλλα να υποστηρίζουν διακηρυκτικά και άλλα πίσω από τις κλειστές πόρτες στο ΝΑΤΟ, όπου φέρονται να δήλωσαν διατεθειμένοι να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά» σε περίπτωση διεθνούς επέμβασης, εάν σε αντάλλαγμα έπαιρναν την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: