Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΓΚΡΙΖΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ


Mεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ βιάζονται να διασφαλίσουν, μέσω του ΟΗΕ, τα συμφέροντά τους στην Κύπρο.


Ο επιπροσθέτως αναβαθμισμένος Αλεξάντερ Ντάουνερ αναδεικνύεται διαιτητής ενός στημένου παιγνίου, με τον πρόεδρο Χριστόφια να παίζει το ρόλο του ''χρήσιμου ηλίθιου''.
Όσο για τους Τούρκους;
Δεν έχουν λόγο να καθυστερήσουν άλλο τη ''λύση''. Τα παίρνουν όλα, και  τον πλήρη έλεγχο του κράτους που θα προκύψει. Τι άλλο περισσότερο να θέλουν;
 Οι Βρυξέλες, δέσμιες των πολυεθνικών και των συμφερόντων τους, θέλουν να τελειώνουν με αυτόν τον πονοκέφαλο που λέγεται κυπριακό.
Την Μαρκουλλή θα φοβηθούν; Ή την Αντρούλα Βασιλείου;

Το αθηναϊκό κράτος,  ανυπόληπτο και βυθισμένο στη μιζέρια του, δηλώνει από πλευράς του εντελώς ανύπαρκτο.

Και εντός Κύπρου; Τα κόμματα, ανίκανα να ελέγξουν τον Χριστόφια, παραπαίουν μεταξύ πολιτικαντισμού και φραστικού πατριωτισμού.
Ο πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. Νίκος Αναστασιάδης επιδίδεται σε φραστική και για εσωτερική κατανάλωση επίθεση στον Χριστόφια.
Αλλά στο βάθος τον σιγοντάρει, ελπίζοντας να επιτευχθεί η ''λύση'',  που θα εξυπηρετεί μερίδα από το επιχειρηματικό κυπριακό κεφάλαιο. Το οποίο τα έχει βρεί με τους Τούρκους επιχειρηματίες και αποβλέπουν σε κοινές επενδύσεις μετά τη ''λύση''.

Όλοι επενδύουν στην ανεπάρκεια και εθελοδουλία του προέδρου Χριστόφια, και βιάζονται να τελειώσουν πριν τις προεδρικές εκλογές. Διότι τέτοιον διαπραγματευτή- κελεπούρι, μπορεί να μην ξαναβρούν.
Διότι το έχουν για σίγουρο ότι ο Χριστόφιας στις εκλογές του 2013 θα σταλεί στα σκουπίδια, αλλά δεν είναι σίγουρο ακόμη ότι θα εκλεγεί ο Αναστασιάδης.

Και ο λαός;
Οι περισσότεροι, αδιάφοροι για τη στημένη τραγωδία, πασχίζουν να αντεπεξέλθουν στα οικονομικά προβλήματα που τους προκάλεσε η κυβέρνηση Χριστόφια.
Και τρώνε το κουτόχορτο που αυτή τους προσφέρει: Πως όλα θα τα λύσουν οι υδρογονάνθρακες και το φυσικό αέριο....

Δεν υπάρχουν σχόλια: