Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η τύχη της Κυπριακής Δημοκρατίας στα χέρια ενός Ντάουνερ…


Είναι πρωτοφανές, εξωφρενικό και ασύλληπτο να το σκεφτεί κανείς: 
Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ προσβάλλει και υποβαθμίζει αδίστακτα την Κυπριακή Δημοκρατία.


 Χρησιμοποιώντας τουρκική φρασεολογία, λέγει ότι οι Ε/κύπριοι θα αναλάβουν την προεδρία της ΕΕ. Το είπε πέραν της μιας φοράς.

Και όχι μόνον οι πέτρες δεν σηκώθηκαν για να τον λιθοβολήσουν, αλλ’ ούτε καν ο Πρόεδρος και οι συν αυτώ φαίνεται να ενοχλήθηκαν.

Ο Ντάουνερ, υβριστής και ενσυνείδητος υπονομευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, που την υποβάθμισε και χλεύασε, ακόμα παραμένει στη θέση του.

Γιατί; Διότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν είχε τα πολιτικά κότσια, την αξιοπρέπεια, τον πολιτικό ανδρισμό και την περηφάνια να απαιτήσει αυθωρεί την απομάκρυνσή του.

Μόλις ο Ντάουνερ εξήμεσε όσα εμετικά και προκλητικά είπε κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Δ. Χριστόφιας όφειλε να διακόψει τις συνομιλίες, να συγκαλέσει διάσκεψη Τύπου, να καταγγείλει τον Ντάουνερ και να απαιτήσει την εκδίωξή του. 

Δεν είναι δυνατόν αυτός ο αναξιόπιστος, διορισμένος υπάλληλος του ΟΗΕ, που με τεκμηρίωση υπονομεύει την Κυπριακή Δημοκρατία, την υποβαθμίζει, που προσβάλλει κρατικούς, πολιτειακούς και κομματικούς αξιωματούχους και άλλους παράγοντες του τόπου, να παραμένει ακόμα στη θέση του.

Και πότε;

Όταν ο Πρόεδρος σε πολλούς εκμυστηρεύθηκε ότι βγάζει ερυθρά εξανθήματα κάθε φορά που τον συναντά.

Η εφημερίδα αυτή και ο γράφων εδώ και μια τριετία αναλύουμε και εξηγούμε γιατί ο Ντάουνερ έπρεπε κλοτσηδόν να απομακρυνθεί από την Κύπρο.

Το γνωστό βιβλίο των Αιμιλιανίδη, Κοντού και Κέντα, «Σημαδεμένη Τράπουλα», τεκμηρίωσε τον άθλιο, υπονομευτικό και αχρείο ρόλο του στο Κυπριακό και σε βάρος πολλών πολιτών… του τόπου.

Αποδεικνύεται τρισχειρότερος από τον αλήστου μνήμης ντε Σότο.

 Αφού, λοιπόν, ο Πρόεδρος δεν έπραξε τα αυτονόητα και επιβαλλόμενα, ο Μπαν αναβάθμισε τον Ντάουνερ!

Του ανέθεσε ρόλο επιδιαιτητή και εισηγητή της πολυμερούς διάσκεψης, που ορίστηκε για το τέλος Απριλίου-αρχές Μαΐου.

Με απλά λόγια:

Η ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας εξαρτάται στο εξής από τον Ντάουνερ. Όλοι να είναι σίγουροι ότι θα εισηγηθεί στον ΓΓ τη σύγκληση πολυμερούς, όπως προαναγγέλθηκε.

Ο Δ. Χριστόφιας μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει.
 Κατόπιν εορτής, αφού δημιουργήθηκαν νέα τετελεσμένα, ο Πρόεδρος δεν πείθει κανέναν.

 Πριν αναχωρήσει για το Γκρίντρι, διερωτάτο γιατί να πάει. Πήγε, όμως, επειδή τον προσκάλεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Μετά το Γκρίντρι, πάλι διερωτάται γιατί πήγε!

Πριν και μετά, διαπίστωσε ότι τα πράγματα δεν μετακινήθηκαν στις συνομιλίες.
Ναι, αλλά, τώρα υπάρχει κατατεθειμένος ένας συγκεκριμένος οδικός χάρτης με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και σύγκληση πολυμερούς. 

Αυτήν την πολυμερή θα την εισηγηθεί ο Ντάουνερ.
Ο Πρόεδρος δεν τον ανέχεται.

 Τα κόμματα απαιτούν τώρα την απομάκρυνσή του. Πολύ αργά για όλους και ειδικά για τον Πρόεδρο και τα κόμματα.

Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε τον άθλιο ρόλο που έπαιξαν πέρσι ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, που ματαίωσαν συζήτηση ακριβώς για τον υπονομευτικό ρόλο Ντάουνερ.

Τι θα γίνει τώρα;

Με Χριστόφια στην ηγεσία της ελληνικής πλευράς και Ντάουνερ σε αναβαθμισμένο ρόλο επιδιαιτητή και εισηγητή πολυμερούς, έχει κανείς αμφιβολία ότι θα οδηγηθούμε κατά κρημνόν; 

Οι πολίτες και τα κόμματα δεν εμπιστεύονται ούτε τον έναν ούτε τον άλλον.

Οι ανεπάρκειες του Προέδρου και η αλαζονεία του Ντάουνερ είναι η καλύτερη συνταγή για την αποδόμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επιβολή λύσης τουρκογενούς προσανατολισμού.
Μία διέξοδος υπάρχει: Ο Πρόεδρος να παύσει να είναι συνομιλητής και ο Ντάουνερ να ξεκουμπιστεί πάραυτα. Ίσως τότε να έχουμε κάποιες ελπίδες…

Σάββας Ιακωβίδης

Για το ποιος πραγματικά είναι ο Downer και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: