Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ο Καραμανλής «χτυπήθηκε» για τις ενεργειακές συμφωνίες που έκανε με τη Μόσχα


Τη θεωρία-άποψη ότι ο Κ. Καραμανλής «χτυπήθηκε», διότι δυσαρέστησε αρκετούς για τις ενεργειακές συμφωνίες που έκανε με τους Ρώσους, διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Σίμος Κεδίκογλου, που συνοδεύει τον κ. Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα.


 «Οι Ρώσοι υπολογίζουν την Ελλάδα σαν στρατηγικό εταίρο, σε συγκεκριμένους τομείς κι εκεί έκαναν συγκεκριμένες προτάσεις που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που γίνονταν κατά το παρελθόν.

Γιατί  και επί κυβέρνησης Καραμανλή,  θα πρέπει να ομολογήσω, ότι μπορεί να υπογράφηκαν σημαντικές ενεργειακές συμφωνίες, αλλά δεν προχώρησαν.

Και δεν προχώρησαν, γιατί ο Καραμανλής είχε τα γνωστά προβλήματα, όπου χτυπήθηκε γι’ αυτές τις συμφωνίες. Είναι γνωστό ότι δυσαρεστήσαμε ορισμένους.

Αλλά αυτή τη στιγμή είναι ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό. Είναι ένα  κρίσιμο στοίχημα οι σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία», είπε στο Βήμα FM.

 Είναι μια άποψη.

Ωστόσο δεν είναι από οποιονδήποτε.

Η γνώμη του κ. Κεδίκογλου έχει τη σημασία της, καθώς είναι και μέλος της επιτροπής φιλίας Ελλάδας – Ρωσίας της Βουλής και έχει ζήσει στη χώρα αυτή, όπου και διατηρεί επαφές…

Δεν υπάρχουν σχόλια: