Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Κυπριακό: Ρόλος των ‘σεσημασμένου’ Ντάουνερ και ΟΗΕ…


Η στάση και η συμπεριφορά του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, ύστερα από σχετική εισήγηση του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων- Περιβαλλοντιστών, Γιώργου Περδίκη.


Η εισήγηση έγινε αποδεκτή από την Ολομέλεια χωρίς καμία ένσταση, με ορισμένους εκ των βουλευτών μάλιστα να δηλώνουν ότι αποδέχονται και υπερθεματίζουν.

Ο Περδίκης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ζήτησε να εγγραφεί στο Δ’ Κεφάλαιο της Ολομέλειας το θέμα με τίτλο: 

«Η υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ και η ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων από την Κυπριακή Κυβέρνηση».

Αιτιολογώντας την εισήγησή του, ο Γ. Περδίκης ανέφερε ότι «οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ντάουνερ – ο οποίος εσκεμμένως και επανειλημμένως αναφέρθηκε σε ‘Ελληνοκυπρίους’, που ετοιμάζονται να αναλάβουν την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης – έχουν καταδικασθεί από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα».

Επιπλέον, ο Περδίκης εισηγείται να ολοκληρωθεί η συζήτηση με την έκδοση απόφασης ή ψηφίσματος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: