Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Εάν ο Κώστας Σημίτης είχε διαβάσει πριν μιλήσει στη Γερμανία…


Διεθνώς ρεζίλι έγινε η χώρα μας από την περίφημη ομιλία του πρωθυπουργού των Ιμίων, Κώστα Σημίτη, στη Γερμανία, εν μέσω απολύτως λογικών αποδοκιμασιών Ελλήνων της Γερμανίας, αφού στις δηλώσεις που έκανε, ο μέγας… στρατηγός, αποφάνθηκε ότι πιθανός ελληνοτουρκικός πόλεμος θα διαρκέσει 2,5 με 3 ώρες.



Η αφέλεια των ισχυρισμών ενός πρώην πρωθυπουργού εκθέτει την Ελλάδα αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την αφασία που τελεί το πολιτικό μας σύστημα…

Η εφημερίδα Zaman με τον τίτλο « Ένας πιθανός ελληνοτουρκικός πόλεμος μπορεί να τελειώσει σε 2-3 ώρες» γράφει ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης είπε πως δεν είναι δυνατόν να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αλλά και στην περίπτωση ακόμα που ξεσπάσει αυτός θα είναι διάρκειας 2-3 ωρών!

Γιατί; Πιθανώς γιατί έτσι το αποφάσισε ο Σημίτης φλερτάροντας πλέον επικίνδυνα με τη γραφικότητα. Θέλετε και το συμπέρασμα – ηθικό δίδαγμα;

 «Δεν χρειάζεται η Ελλάδα να αγοράζει συνεχώς όπλα»!!!

Γι’ αυτό, είπε ο Σημίτης, δεν χρειάζεται η Ελλάδα «υπερβολικούς» εξοπλισμούς.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ο Σημίτης είχε τραβήξει την προσοχή κατά την κρίση των Ιμίων όταν ως πρωθυπουργός τότε είχε πει ότι «αντιληφθήκαμε τους Τούρκους κομάντος μετά από 4 ώρες, θα πρέπει να βρούμε πολιτική λύση στην κρίση, θα πρέπει να αποφύγουμε την σύγκρουση».

Ο Σημίτης, ο πρωθυπουργός που έβαλε την υπογραφή του στο μαζικότερο πρόγραμμα εξοπλισμών που υλοποίησε ποτέ η Ελλάδα και ορθώς, επέκρινε το γεγονός ότι η Αθήνα προβαίνει σε… ανταγωνισμό εξοπλισμών με την Άγκυρα!

Πόσο άσχετος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που υποτίθεται ότι χρημάτισε και πρωθυπουργός όταν λέει τέτοια πράγματα, τη στιγμή που η χώρα δεν έχει υλοποιήσει εξοπλιστικό πρόγραμμα για κάποιο κύριο οπλικό σύστημα σχεδόν για μια δεκαετία πλέον!!!


Η εφημερίδα Yeni Safak κάνει αναφορά στο θέμα με τον τίτλο « ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος μπορεί να λήξει σε 2-3 ώρες», ενώ η Turkiye γράφει για το ίδιο θέμα με τον τίτλο «μπορούμε να πολεμήσουμε με την Τουρκία 3 ώρες.

Μη δίνουμε αδίκως λεφτά για όπλα».
Η Sabah κάνει αναφορά στο θέμα με τον τίτλο «Ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος θα είναι διάρκειας 2-3 ωρών και η Bugun γράφει με τον τίτλο «Δεν χρειάζονται εξοπλισμοί στο Αιγαίο».

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη συγκυρία για το αφιέρωμα του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ, στο τεύχος που κυκλοφορεί στα περίπτερα, στο οποίο τεκμηριώνονται τρία νέα πιθανά ΙΜΙΑ για τη χώρα μας.

Φυσικά, η επιλογή της βραχονησίδας ΖΟΥΡΑΦΑ, της νήσου ΑΝΤΙΨΑΡΑ και της ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ δεν έγινε τυχαία στο εν λόγω αφιέρωμα.

Υπάρχουν λόγοι, πολιτικοί και επιχειρησιακοί οι οποίοι αναλύονται διεξοδικά. Ευτυχώς που στις Ένοπλες Δυνάμεις, παρά τις δραματικές περικοπές των αποδοχών και τις υπόλοιπες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, η δουλειά συνεχίζει με φουλ ρυθμούς και τα αποτελέσματα σε επίπεδο συλλογής πληροφοριών, ανάλυσης και σχεδιασμού είναι απλώς εντυπωσιακά
Στο ίδιο τεύχος, θα προτείναμε στον Κώστα Σημίτη να διαβάσει πως η Άγκυρα καταπατά ΗΔΗ ελληνικά θαλάσσια «οικόπεδα» πλούσια σε υδρογονάνθρακες, αλλά και το πώς θεμελιώνει η Τουρκία με νομικές αλχημείες τις διεκδικήσεις της. 

Μετά από την ανάγνωση θα επιθυμούσαμε να ξαναδεί την ομιλία στη Γερμανία και τις πεποιθήσεις του για το ζήτημα και να τις… διατυπώσει ξανά…

Στη συνέχεια να ανοίξει το περιοδικό στρατιωτικής Ιστορίας – και όχι μόνο – ΣΤΡΑΤΟΙ & ΤΑΚΤΙΚΕΣ, το οποίο επίσης κυκλοφορεί στα περίπτερα, όπου θα δει τι ακριβώς είχαν υποκλέψει οι ελληνικές υπηρεσίες και πως ο ίδιος και η κυβέρνησή του απέτυχε οικτρά να αξιοποιήσει. 

Τι άλλο να πούμε για τη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: