Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

150 εκατ. βλέπουν τουρκικά: Τελικά δεν είμαστε μόνοι!



Το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού απάντησε στις αιτιάσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την περιβόητη σειρά «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής», ....


....με ένα αφοπλιστικό επιχείρημα το οποίο θα το ζήλευαν και οι δικοί μας καναλάρχες οι οποίοι όχι μόνο μας ταΐζουν σκουπίδια, αλλά αρχίσει να προβάλλουν τα τούρκικα σίριαλ ακόμα και σε επανάληψη… μήπως χάσαμε και καμία ατάκα, για να τα εμπεδώσουμε καλύτερα βρε αδερφέ!

Σύμφωνα λοιπόν με το αρμόδιο υπουργείο, στα τέλη του 2010 τα έσοδα από την παραχώρηση δικαιωμάτων των τουρκικών σειρών στο εξωτερικό ανήλθε στα 65 εκατομμύρια δολάρια. 

Ναι, καλά διαβάσατε, οι Τούρκοι έχουν αναγάγει την συγκεκριμένη επιχείρηση σε… Χόλυγουντ και σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν έχουν εξάγει περί τις 10.500 ώρες… υπερθεάματος το 2011, ένα μέγεθος που το 2006 ανερχόταν στο μηδέν.

Έτσι σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους την Χουρέμ Σουλτάν την παρακολουθούν περί τα 150 εκατομμύρια άνθρωποι σε 76 χώρες του πλανήτη!

Εμείς τι να πούμε; 

Να «παρηγορηθούμε» πως τελικά δεν είμαστε μόνοι μας και πως άλλα 140 εκατομμύρια άτομα και 75 χώρες συμπάσχουν με τα βάσανα της κοκκινομάλλας καλλονής στο Σαράι της Κωνσταντινουπόλεως;

Πάντως είναι προφανές πως εάν το σίριαλ έδινε περισσότερη βαρύτητα στις κατακτήσεις του Σουλτάνου στο πεδίο της μάχης και της πολιτικής και λιγότερο στις γυναίκες οι ηγετική ομάδα των νεοθωμανών θα ήταν φανατικοί υποστηρικτές τους.

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: