Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΓΜΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ




 
 του Αδάμου Κόμπου
Είναι γνωστή η εισήγηση που έκανε ο υποψήφιος πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Λιλλήκας, για την παραχώρηση ενός από τα κυπριακά θαλάσσια οικόπεδα (και του φυσικού του αερίου) στην Ελλάδα. 


Αμέσως μετά, οι εκπρόσωποι του ΑΚΕΛικού υποψηφίου Σταύρου Μαλά άρχισαν να ειρωνεύονται τον Γιώργο Λιλλήκα για την εισήγησή του αυτή, επικαλούμενοι μάλιστα και τους κινδύνους που πιθανόν να υπάρξουν από την σίγουρη, κατ’ αυτούς, εμπλοκή της Τουρκίας.

 Όταν κάποιοι είναι προκατειλημμένοι για κάποιον, ό,τι και να τους εισηγηθεί κι ό,τι καινούργιο τους προτείνει, δυσκολεύονται να το κατανοήσουν.


Εν τω μεταξύ, θα αρχίσουν, μέχρι να το καταλάβουν, να ειρωνεύονται, προσπαθώντας να μειώσουν και να υποβιβάσουν αυτόν που έκανε την πρόταση.


Φαίνεται δεν κατάλαβαν με ποιον τρόπο θα ήταν δυνατό να παραχωρηθεί στην Ελλάδα κάποιο από τα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ. 

Θα έπρεπε, εάν ήσαν αγνές οι προθέσεις τους, όταν είχαν οποιαδήποτε απορία σ’ αυτήν την εισήγηση του Λιλλήκα, να ζητούσαν διευκρινίσεις. 

Η εισήγηση του Λιλλήκα προβλέπει ότι η παραχώρηση του οικοπέδου θα γίνει όπως έγινε ήδη με τις άλλες εταιρείες.

Δηλαδή: Μια εθνικά συγκροτημένη ελληνική πετρελαϊκή εταιρεία θα υπέβαλλε αίτηση για παραχώρηση του οικοπέδου σ’ αυτήν, και θα εξεταζόταν από την κυπριακή κυβέρνηση παρά πολύ ευνοϊκά, δίδοντας στην Ελλάδα τη δυνατότητα να το αξιοποιήσει για να βοηθηθεί η καταβαραθρωμένη οικονομία της. 


Αυτό το δικαίωμα το έχει η κυπριακή κυβέρνηση και μπορεί να το ασκήσει όποτε θέλει, αφού επιτελεί καθαρά οικονομική - εμπορική πράξη κι όχι εκχώρηση εδάφους ή θάλασσας σ’ άλλη χώρα.

Αυτό εννοούσε ο Γιώργος Λιλλήκας, αισθανόμενος τη μεγάλη υποχρέωση που έχουν οι απανταχού Έλληνες να σταθούν ενεργά δίπλα στη χειμαζόμενη οικονομία του κέντρου του ελληνικού έθνους, που είναι η Ελλάδα.


Όλοι μας θα πρέπει να είμαστε συνεχώς προβληματιζόμενοι στο πώς θα βοηθήσουμε τη δική μας κυπριακή οικονομία, αλλά οπωσδήποτε κι αυτήν της μεγάλης πατρίδας, της Ελλάδας, που είναι το μοναδικό μας ειλικρινές στήριγμα. 

Είναι τα αδέλφια μας. 

Και θα πρέπει να σταθούμε δίπλα τους...

www.elkeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: