Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Και πάλι οι ψευδομουφτήδες πλάϊ στον Ερντογάν


Την τιμητική τους είχαν για μια ακόμη φορά οι δύο ψευδομουφτήδες, Ξάνθης και Κομοτηνής, στην Τουρκία. 


Στο συνέδριο «Ευρασία και Ισλάμ» που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου ο Ερντογάν, χρησιμοποιώντας φρασεολογία Αχμαντινετζάντ, χαρακτήρισε το Ισραήλ «κράτος-τρομοκράτη», οι Αχμέτ Μέτε (Ξάνθη) και Ιμπραήμ Σερήφ (Κομοτηνή) έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους. 

Μάλιστα, ο Μέτε, γνωστός δημοσιοσχεσίστας, όπως θεωρείται στη Θράκη, κατάφερε και πάλι να πλασαριστεί πίσω από τον Ερντογάν στη φωτογραφία που ο ίδιος έβγαλε με τους διάφορους μουφτήδες που παραβρίσκονταν. 

Να σημειωθεί ότι τακτικότατα οι Μέτε και Σερήφ προσκαλούνται και μετέχουν σε κάθε λογής φόρουμ στην Τουρκία.

Και βέβαια, πάντα εμφανίζονται με τις γνωστές ανθελληνικές θέσεις τους.

Η φετεινή διάσκεψη του «Ευρασιατικού Ισλαμικού Συμβουλίου», στο οποίο μετείχαν «μουφτήδες» από τα Βαλκάνια (μεταξύ των άλλων, Κόσσοβο και Βοσνία), και την πρώην ΕΣΣΔ (κυρίως περιοχές του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας), είχε ιδιαίτεση σημασία, δεδομένου ότι γίνεται σε μια περίοδο έντονων αναταραχών στη Μέση Ανατολή, όπου η Τουρκία επιδιώκει να ενισχύσει τις θέσεις της και προβάλλει ως «όπλο» της δικό της μοντέλο του «κοσμικού Ισλάμ». 

Την ίδια περίοδο, οι σχέσεις της με τη Μόσχα περνούν διαρκή σκαμπανεβάσματα, εξαιτίας της στάσης της Αγκυρας στη συριακή κρίση και των προκλητικών ενεργειών της, όπως η αναγκαστική προσγείωση από τουρκικά μαχητικά συριακού αεροσκάφους που πετούσε από τη Μόσχα στη Δαμασκό.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: