Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Άντε πάλι «χάδια» στους νεοθωμανούς από τη Δύση


Ο πρωθυπουργός τη Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς και ο υπουργός εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, περιλαμβάνονται ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ στους 100 «Παγκόσμια Σκεπτόμενους» σύμφωνα με το περιοδικό Foreign Policy.


Μάλιστα οι δύο άντρες ισοβαθμούν στην 28η θέση των… τσαρτς, αφού η χώρα υπό την ηγεσία του Ρ. Τ. Ερντογάν «έχει αναδειχθεί σε αδιαφιλονίκητη δύναμη στη Μέση Ανατολή» αφού έχει αναμειχθεί στα θέματα θρησκείας και ταυτότητας με τέτοιο τρόπο όπου κανένας Αμερικανός πολιτικός δεν θα ήταν σε θέση να το κάνει. 

Για τον Α. Νταβούτογλου δε ο… ποιητής αναφέρει πως είναι ο «πνευματικός αρχιτέκτονας της νέας εξωστρεφούς εξωτερικής πολιτικής της χώρας, που σκοπό έχει να οδηγήσει των κόσμο σε πιο ενεργητικές πρωτοβουλίες».

Ας μας επιτρέψει το κατά τα άλλα έγκυρο περιοδικό ως… ντόπιοι να έχουμε τις μικρές μας αμφιβολίες αναφορικά με τις πρωτοβουλίες των δύο αυτών ανδρών στο εξωτερικό, οι οποίες στην ουσία έχουν δημιουργήσει μία κατάσταση όπου η Τουρκία με όλους τους γείτονες να έχει ένα επίσημο ή ανεπίσημο casus belli σε ισχύ, μάλλον λόγω της πολιτικής των «μηδενικών προβλημάτων».

Είναι προφανές πως οι Δυτικές εμμονές αναφορικά με την Τουρκία και την «αξία» της είναι πολύ δύσκολο να μεταβληθούν, κάτι το οποίο δημιουργεί αστάθεια στη περιοχή, αφού στην ουσία το μόνο που καταφέρνει είναι να πριμοδοτεί έναν διεθνή ταραξία η οποία με τη πρόφαση του «ισλαμικού ανθρωπισμού» πιστεύει πως μπορεί να επαναφέρει στην περιοχή μία νέα Pax Ottomanica. 

Να τους χαίρονται… αν επιμένουν μπορούν να πάνε ζήσουν το όνειρό τους στον παράδεισο των Ερντογάν και Νταβούτογλου, διότι εμείς δεν το σκοπεύουμε.

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: