Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ & ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΠΥΡΕΤΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ




  Αθανάσιος Δρούγος
Μεγάλη αναζωπύρωση και έξαρση των εθνικιστικών τάσεων παρατηρείται στα δυτικά Βαλκάνια, με επίκεντρο FYROM και Αλβανία. 


Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί όλους.
Πρέπει σαν Ελλάδα να διαβάσουμε σωστά τα γεγονότα, και παρά την κρίση να διατηρήσουμε ένοπλες δυνάμεις αξιόμαχες.

Ο Έλληνας Α/ΓΕΝ μίλησε, ας τον ακούσουν αυτοί που δεν ξέρουν και ας μιλήσουν όλοι επιτέλους την γλώσσα της αλήθειας. 

Ο κόσμος διψάει για την αλήθεια, ειδικά από τους Αρχηγούς των Όπλων, που τόσο ψηλά έχει σε εκτίμηση, όπως άλλωστε δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις.

Καλύτερα η αλήθεια τώρα, παρά καταστροφή στη συνέχεια. 
Τι γίνεται λοιπόν στα δυτικά Βαλκάνια;

Είχαμε την πρόσφατη εκδήλωση για την 100η επέτειο της Αλβανίας, τη λεγόμενη ‘Ημέρα της Σημαίας’, που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα, παρουσία των πρωθυπουργών της Αλβανίας και του Κοσσόβου, Σαλί Μπερίσα και Χασίμ Θάτσι.

Επισημαίνουμε ότι στη συγκέντρωση έλαβαν μέρος 20.000 άνθρωποι και ότι επικράτησε ατμόσφαιρα ευφορίας και εθνικιστικής ρητορικής.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα επιτεύγματα της Αλβανίας από την απόκτηση της ανεξαρτησίας, στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, αλλά και στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Αλβανοί στο Πρέσεβο της Σερβίας, στην FYROM αλλά και σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας. 

Σημειώνεται επίσης ότι ο Χασίμ Θάτσι δήλωσε ότι «το Κόσσοβο είναι ανεξάρτητο», ενώ συνεχάρη τον Σαλί Μπερίσα «για τα δύο κράτη που πλέον έχουν οι Αλβανοί».

Επισημαίνουμε ακόμη τα επεισόδια που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες, στη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού της FYROM Νίκολα Γκρούεφσκι στα Τίρανα, όταν ομάδα πολιτών της Αλβανίας κατέβασε και έκαψε τη σκοπιανή σημαία και πέταξε αυγά στην αυτοκινητοπομπή του Γκρούεφσκι. 

Αντίστροφα, κάηκαν αλβανικές σημαίες στο Γκόστιβαρ και αφαιρέθηκε αλβανική σημαία στο πολιτιστικό κέντρο του Τετόβου.

Ένταση και στο Πρέσεβο:

 
Ο πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς ζήτησε από τους αλβανικής καταγωγής πολίτες της περιοχής  να απομακρυνθεί αυθαίρετο «μνημείο» του «εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα» των Αλβανών. 

Ο Ντάτσιτς δήλωσε: «Δεν υπάρχουν διλήμματα, Πρέσεβο και το Μπουγιάνοβατς ανήκουν στη Σερβία».

Προειδοποίησε τη διεθνή κοινότητα να μην ισχυριστεί αργότερα ότι υπήρξε «υπερβολική χρήση βίας».

Η Σερβία αντιμέτωπη ξανά με προβλήματα απόσχισης; 


Όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε, ο χορός της αποσταθεροποίησης καλά κρατεί και όχι μόνο στη Σερβία. 

Ας είμαστε έτοιμοι ως Ελλάδα για όλα.

Έχουμε όμως στην περιοχή και τα εθνικιστικά όνειρα κάποιων με ισλαμικό περιτύλιγμα.

Έτσι, ο  απερχόμενος μουφτής της ισλαμικής κοινότητας της Βοσνίας Μουσταφά Τσέριτς, εξέδωσε θρησκευτικό διάταγμα για τις ενέργειες και δράσεις του Αντέμ Ζίλκιτς, ηγέτη της ισλαμικής κοινότητας της Σερβίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τσέριτς, ο Ζίλκιτς προσπάθησε να υπονομεύσει την ισλαμική κοινότητα και τον κατηγόρησε ότι σπέρνει διχόνοια μεταξύ των μουσουλμάνων και θέτει εαυτόν στις υπηρεσίες όσων δεν επιθυμούν το καλό της ισλαμικής κοινότητας.

Στα παραπάνω αντανακλάται η προσπάθεια των Σέρβων να εμποδίσουν τον έλεγχο των μουσουλμάνων από σκληροπυρηνικα ισλαμικά κέντρα, κάτι που θυμίζει καταστάσεις που εκτυλίσσονται (και) στην ελληνική Θράκη....

ΠΗΓΗ: Αθανάσιος Δρούγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: