Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Όταν το ΠΑΣΟΚ έκλεβε τις Ένοπλες Δυνάμεις τι έκαναν οι αξιωματικοί;



Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του στο Διαδίκτυο, το Αntinews στήριξε με θέρμη και τα εθνικά ζητήματα και τα δίκαια αιτήματα  των ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων, μιας κοινωνικής κατηγορίας που υπερασπιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε απέναντι στον ισοπεδωτισμό και εθνομηδενισμό της Αριστεράς.


Αυτά δεν σημαίνουν ότι το antinews έγινε ξαφνικά μέσο ενημέρωσης  του ειδικού στρατιωτικού Τύπου, που ζει από τις διαφημίσεις των εμπόρων όπλων, ούτε ότι δεν θα ασκούμε την κριτική που πρέπει όταν πρέπει, σε όποιον πρέπει, όπως στην περίπτωση του Αρχηγού ΓΕΝ**** (Το υποκριτικό ταλέντο του Αρχηγού ΓΕΝ). 

Όταν κάποιος θεωρεί λανθασμένο τον τρόπο διεκδίκησης μισθολογικών και άλλων δικαιωμάτων από το ευαίσθητο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ή έχει διαφορετική άποψη, δεν σημαίνει και ότι υποτιμά ή υποβαθμίζει το έργο των στρατιωτικών.

Από την άλλη, το να θεωρούμε περισσότερο Έλληνες και πιο σωστούς και πιο άντρες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο τους στρατευμένους και τους ενόπλους γενικότερα υποκρύβει μια πολύ επικίνδυνη αντίληψη για τους καιρούς που ζούμε.

Όσοι λοιπόν εκ των φίλων και αναγνωστών κατάλαβαν το αντίθετο, κατάλαβαν λάθος και τους έχω σήμερα και άλλα …κακά νέα:

Τα οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε, θα ξεπεραστούν αργά ή γρήγορα με την υπομονή αλλά κατά κύριο λόγο με τις αιματηρές  θυσίες του ελληνικού λαού.

Όμως η απαξίωση σε βασικές αξίες, οι οποίες συντηρούσαν  την ύπαρξη του ελληνικού κράτους έθνους, δεν είναι προβλέψιμο το πότε και αν θα αρθεί γιατί είναι αποτέλεσμα της ηθικής διάβρωσης που τα τελευταία χρόνια μαστίζει την χώρα μας.

Θέτω λοιπόν ένα  ερώτημα που έπρεπε να ήταν στο μυαλό κάθε σκεπτόμενου Έλληνα.

Δεδομένου ότι όλοι γνωρίζουμε πλέον μια από τις μεγάλες αιτίες της κρίσης ήταν η ασύλληπτη διαφθορά στις κρατικές προμήθειες, ιδίως των Ενόπλων Δυνάμεων, που ήταν όλοι αυτοί οι υπερασπιστές των δικαίων  του Έθνους, όλα τα προηγούμενα χρόνια που ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ έκαναν μπίζνες με τα χρήματα του ελληνικού λαού;

Τα οποία κατασπατάλησαν σε δάνεια για τις αγορές άχρηστων οπλικών συστημάτων για να μην μπορεί τώρα το κράτος να πληρώσει ούτε τους μισθούς των στρατευμένων παιδιών του;

Θυμίζω μερικές μόνο από τις  δύσοσμες επιθέσεις εξοπλισμών  των τελευταίων ετών:

- Αγορά 170 γερμανικών αρμάτων μάχης «Λέοπαρντ» αντί 1,7 δισ. ευρώ στα οποία πριν από την παραλαβή τους καταγράφηκαν πολλά προβλήματα με σημαντικότερο τη θωράκιση του πύργου του άρματος (δεν πέρασε τα τεστ) και τη χρωμίωση του κανονιού.

Ενώ και για την περίπτωση της προμήθειας των βλημάτων, έγιναν στο παρελθόν καταγγελίες σε βάρος των Γερμανών.
- Εκσυγχρονισμός «Φάντομ»:
Περίπου 315 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν στους Γερμανούς με τη σύμβαση αναβάθμισης των ηλεκτρονικών 40 «Φάντομ» που υπεγράφη το 1998.
Πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό, προκειμένου να παραταθεί μόλις για μερικά χρόνια η επιχειρησιακή ζωή των αεροσκαφών

- Σύστημα «Ερμής»: Το πρόγραμμα τηλεπικοινωνιών «Ερμής» ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο του σκανδάλου Siemens.

Έχουν ασκηθεί μάλιστα ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απάτη και υπεξαίρεση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς το πρόγραμμα έπρεπε να έχει παραδοθεί το 2006 και ακόμη βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

Η σύμβαση υπεγράφη το 1999 και έχει κοστίσει 350 εκατομμύρια ευρώ.

- Οχήματα Μερσεντές:

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπήκε η προμήθεια διαφόρων τύπων οχημάτων της γερμανικής εταιρίας Μερσεντές (161 εκατομμύρια ευρώ) που υπέγραψε τον Σεπτέμβριο του 2001 ο κ. Τσοχατζόπουλος, καθώς υπήρξαν στοιχεία για μίζες.

- Πύραυλοι «Patriot»:
Μίζες, σύμφωνα με τα αρχεία της Siemens, εδόθησαν και για εξοπλιστικά προγράμματα, όπως, μεταξύ των άλλων, για τη σύμβαση το 2001 για τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα «Patriot».

- Υπόθεση εκσυγχρονισμού φρεγατών (400.000.000)

- Υπόθεση TOR-M1

- Υποβρύχια: Δώδεκα χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας 3+1 υποβρυχίων τύπου U-214 αποδεικνύεται πώς οι Γερμανοί λάδωσαν για να κερδίσουν το συμβόλαιο.

Πρώην στελέχη της Ferrostaal ομολόγησαν μίζες 65 εκατομμυρίων ευρώ προς Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους.

Η Ελλάδα, ενώ έχει πληρώσει στους Γερμανούς περί τα 2,2 δισ. ευρώ για τα προγράμματα ναυπήγησης των τεσσάρων καινούργιων και εκσυγχρονισμού άλλων τριών τύπου 209, τα οποία τελικώς μετατράπηκαν σε κατασκευή δύο ακόμη U-214 με επιπλέον κόστος 1,3 δισ. ευρώ, έχει παραλάβει μόνο ένα, το «Παπανικολής».

Κι αυτό μετά από σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα, τα οποία τώρα υποτίθεται ότι έχουν ξεπεραστεί.

Τι έκαναν για να αποτρέψουν τα προηγούμενα σκάνδαλα όλοι εκείνοι που σήμερα ρίχνουν στον καιάδα όποιον τολμά να αρθρώσει και της παραμικρή κριτική εναντίον  κάποιου αξιωματικού; 

Πως προστάτεψαν και τον δημόσιο πλούτο και τον μόχθο του ελληνικού λαού όλοι εκείνοι που μας απειλούν σήμερα ότι θα μας αφήσουν στο έλεος των Τούρκων εξαιτίας του …εφάπαξ;

Η απάντηση στο ερώτημα είναι δυστυχώς μία: ήταν βολεμένοι και «χορτάτοι» από το τότε σύστημα και δεν ένιωθαν την ανάγκη να «επιχειρηματολογήσουν» για τίποτα.

Σήμερα, τα ίδια πρόσωπα βγαίνουν ξεδιάντροπα σαν τιμητές των πάντων, προσπαθώντας να μας κάνουν να ξεχάσουμε ποιοι είναι και να τους θεωρήσουμε νέους εθνοσωτήρες.

Δεν ξεχνάμε όμως.

Και κυρίως δεν τρώμε κουτόχορτο.

Γιατί όπως όλοι γνωρίζουν ότι το ισχύον πολιτικό /κοινοβουλευτικό σύστημα είναι υπεύθυνο για τα σκάνδαλα και τις μίζες του δημόσιου τομέα (Ζήμενς κλπ), έτσι κι εμείς, στις δεκαετίες που κάνουμε ρεπορτάζ, μάθαμε ότι χωρίς τη νομιμοποίηση από τα διάφορα επιτελικά γραφεία και στρατιωτικές επιτροπές, κανένας έμπορος όπλων και κανένας υπουργός δεν θα μπορούσε να περάσει ούτε μια προμήθεια.

Χρειάζεται η πλήρης συνεργασία των αρμοδίων γραφείων και αξιωματικών γι αυτό.

Για να μην μιλήσουμε για το όνειδος εκείνων των στρατιωτικών που ζουν για να βγουν στη σύνταξη και να προσληφθούν σε μια εταιρεία όπλων.

FactorX
Θα κλείσω με μια διευκρίνιση:

Μεγάλωσα σε ένα αστικό και οικογενειακό περιβάλλον όπου πιο δεξιά ήταν ο …γκρεμός. Πατριωτισμός, κινήματα και … στρατοκρατία, σε μια εποχή όπου όλα υπογράφονταν και ξεπλένονταν με αίμα.

Γελάω λοιπόν πολύ παρακολουθώντας καθημερινά τις κακοήθεις εκβλαστήσεις της οικονομικής κρίσης (στρατολάγνους, χρυσά αυγά και λοιπούς) να νομίζουν ότι υπερασπίζονται το Έθνος και την Πατρίδα αλλά στην πραγματικότητα να βυσσοδομούν επί παντός εθνικού και πατριωτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: