Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Υπό τον φόβο των Ρώσων οι ΗΠΑ «συμμόρφωσαν» την Τουρκία

AAA_NOTAM
Τουρκία : Η πρόσφατη ΝΟΤΑΜ στο Αιγαίο Πέλαγος ήταν ένα λάθος

Η Τουρκία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την πρόσφατη έκδοση ΝΟΤΑΜ, η οποία δέσμευε ένα τεράστιο κομμάτι  του ελληνικού θαλάσσιου και εναέριου χώρου πάνω από το βόρειο Αιγαίο Πέλαγος , για την πραγματοποίηση  στρατιωτικών ασκήσεων,  και η οποία «εκδόθηκε από λάθος και στην συνέχεια ακυρώθηκε», αναφέρει το *** διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Σύμφωνα με  δήλωση του εκπροσώπου  του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Tanju Bilgic, σήμερα  Τρίτη, γνωστοποιείται  ότι «εκδόθηκε για την τουρκική πολεμική αεροπορία ,  ΝΟΤΑΜ, εκ παραδρομής» «με ανακριβείς συντεταγμένες», οι οποίες δεν είχαν  επεξεργαστεί.

TURKSIH AI FORCE
Η Ελλάδα για την τουρκική αυτή πράξη, είχε διαμαρτυρηθεί έντονα  προς όλους τους διεθνείς οργανισμούς και το ΝΑΤΟ, κατηγόροντας για  σχεδιαζόμενες  παράνομες τουρκικές ασκήσεις , σύμφωνα με τις οποίες υπήρχε σαφής παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου αλλά και  μέγα πρόβλημα των πτήσεων της πολιτικής αεροπορίας.

Ο Bilgic δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα κηρύξει νέα ΝΟΤΑΜ για «ένα ορισμένο χρονικό διάστημα» και δήλωσε ότι η Τουρκία είναι  πρόθυμη για την επίλυση της διαφοράς αυτής μέσω συνομιλιών.

Οι δύο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν εμπλακεί σε πολλά και διαφορετικού τύπου για δεκαετίες πάνω από εδαφικά ζητήματα στο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων, καταλήγει το δημοσίευμα .

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, πιθανότατα έχουμε αμερικανική παρέμβαση μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, υπέρ της χώρας μας ,  προς την Τουρκία. Το « παρασκήνιο» αυτό καταδεικνύει.

Οι Τούρκοι αναγκάστηκαν από την Ουάσιγκτον να « μαζευτούν» ταχύτατα να αναδιπλωθούν , και να δηλώσουν ότι δεν είχαν « υπολογίσει καλά τις συντεταγμένες». 

Πράγμα που δεν γίνεται πιστευτό από κανέναν  εχέφρονα γνώστη των διαδικασιών αυτών , που αφορούν την έκδοση ΝΟΤΑΜ.

Η ουσία όμως ευρίσκεται αλλού, και αυτό έχει να κάνει με τον ρωσικό παράγοντα. 


Η ξαφνική αμερικανική «κινητοποίηση» υπέρ της Ελλάδος πραγματοποιήθηκε από τον μεγάλο φόβο της «ρωσικής παρέμβασης», υπέρ της χώρας μας , η οποία θα κατέληγε σε μια αμυντική συμφωνία , «τύπου Κύπρου-Ρωσίας».

Μια υπερδύναμη όταν χάσει τα ερείσματα της σε μια περιοχή παύει να ελέγχει την κατάσταση  σε αυτήν περιοχή. Για αυτόν τον λόγο πιθανόν οι ΗΠΑ , «συνέτισαν»  άμεσα  στην Άγκυρα, « συμμορφώνοντας» τις επεκτατικές  βλέψεις του Ερντογάν.  

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά , η Ελλάδα διαθέτει αυτήν την δεδομένη στιγμή τεράστια γεωπολιτική, ενεργειακή σημασία . 

Αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε προς όφελος μας αποτινάζοντας την γερμανική λιτότητα που καταστρέφει την χώρα μας.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: