Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΕΣΒΗ

03192015-07
Συζήτησαν την μειονοτική εκπαίδευση
Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Τάσος Κουράκης συναντήθηκε με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς.


Η εθιμοτυπική επίσκεψη έγινε στο υπουργείο Παιδείας.

Έγινε γνωστό πως κατά την συνάντηση ο υπουργός Τάσος Κουράκης υποσχέθηκε πως ¨θα εφαρμοστούν οι θέσεις που έχει η κυβέρνηση στο θέμα της μειονοτικής εκπαίδευσης¨.

Τονίστηκε πως το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων έχοντας ως θεμέλιο λίθο τον σεβασμό στην θρησκεία του Ισλάμ, διασφαλίζει για τους μειονοτικούς μαθητές την ισότιμη και σε κάθε επίπεδο παιδείας πρόσβαση τους, όπως και την εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας.

Ο Κουράκης επίσης ανέφερε πως ¨στόχος τους είναι η απτή άνοδος του επιπέδου παιδείας των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας και η αποτροπή περιστατικών εγκατάλειψης του σχολείου¨.


Από την άλλη ο πρεσβης Κερίμ Ουράς κάλεσε τον υφυπουργό Παιδείας Κουράκη, να επισκεφτεί την Τουρκία για να συναντηθεί με τον ομόλογο του.

Αναφέρεται πως ο Κουράκης ευχαρίστησε τον Ουράς, αποδέχτηκε την πρόσκληση και είπε πως ¨παιδεία και πολιτισμός αποτελούν σημαντικές γέφυρες πολιτισμού μεταξύ των λαών¨.

Περ. Αζινλίκτσα 19/3/2015
Σχ : Με ποια λογική ο Τούρκος πρέσβης συζητά με τον Κουράκη την εκπαίδευση της ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ μειονότητας ;
Δείτε την γλώσσα του σώματος από την συνάντηση. Τραγική (για εμάς)… 


attachmentjt2
"Eνώναμε τα αιδοία μας" και άλλα πραγματικά απίστευτα ποιήματα του νέου υφυπουργού Παιδείας!
tasos-kourakis
Για τους περισσότερους από εμάς μέχρι πρότινος το όνομα  του Τάσου Κουράκη ήταν μάλλον άγνωστο.  Καθώς όμως από χθες  ο Τάσος Κουράκης είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά, πάρα πολλά, ίσως περισσότερα από όσα θα θέλουμε να μάθουμε για εκείνον...

Ο Τάσος Κουράκης λοιπόν είναι πτυχιούχος και διδάκτωρ της ιατρικής σχολής του ΑΠΘ, αυτό όμως δεν έχει τόση σημασία ή ενδιαφέρον όσο το γεγονός ότι έχει εκδώσει τέσσερις  ποιητικές συλλογές. Με όλα όσα αυτό συνεπάγεται...
Ιχνηλατώντας το παρόν»,  «Η λίμνη Βικτορία»,  «Λέξεις λάμνουν αεί θάλλουν» και "ΙΕΡΩΤΙΚΟΝ"  οι τίτλοι τους. Πραγματικά όμως αξίζει τον κόπο να σας παραθέσουμε μερικά χαρακτηριστικά του ποιήματα. Όπως αυτό, με τίτλο "Ανδρόγυνο"...
"Ενώναμε τα αιδοία μας καταργώντας την εσοχή της και την εξοχή μου
κατακτώντας την παλινόρθωση του ανδρόγυνου
όπου ο άνδρας αποκτά αιδοίο χωρίς εξοχή και η γυναίκα εσοχή με
πλήρωση
Έτσι που ο άνδρας γράφεται πλέον με Άλφα κεφαλαίο και η γυναίκα με
Θήτα κεφαλαίο"
Δεν θα σχολιάσουμε κάτι, απλά φανταζόμαστε τα δικά σας σχόλια, είναι σίγουρα καλύτερα από αυτά που μας επιτρέπει  η ευγένεια μας να γράψουμε εδώ.
Θα ήταν αδικία ωστόσο να μείνουμε μόνο σε ένα...

kourakis

κουρακης10-1
εγκολπωση
αναλώσιμα-τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: