Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ KARAYEL

Karayel-4
Το παραχθέν από την Vestel Savunma μη επανδρωμένο όχημα  Karayel που έχει καλύψει σημαντικά στάδια στις πτητικές δοκιμές, πραγματοποίησε με επιτυχία στις 27 Φεβρουαρίου την πρώτη του πτήση με φόρτο.


Karayel-1karayel-iha2-600x400
To εγχώριο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Karayel που αναπτύχθηκε πρωτότυπα από την εταιρία Vestel Savunma, έκανε την πρώτη του πτήση με την ηλεκτροπτική κάμερα, το ωφέλιμο φορτίο του με το οποίο εκπληρώνει την αποστολή έρευνας και παρατήρησης.

Το  Karayel με την ολοκλήρωση των εργασιών για την ενσωμάτωση και των άλλων μηχανολογικών εργασιών σχετικά με την 51 κιλών κάμερα, επέδειξε μια άψογη απόδοση και έδειξε πως είναι έτοιμο για χρήση πριν την παράδοση.
……………….
ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΨΗΛΗ ΤΡΟΧΙΑ
Ο Γενικός Διευθυντής της Vestel Savunma  Αζίζ Σιπαχί ανέφερε πως σύμφωνα με την συμφωνία που υπεγράφη με την Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών και τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του 2011, δόθηκε στην εταιρία το έργο για την παραγωγή 6 μη επανδρωμένων Karayel όπως και η αρμοδιότητα για την προμήθεια και ενσωμάτωση σε αυτά 4 συστημάτων εξοπλισμού.
Ο Σιπαχί είπε : Η Vestel αναλαμβάνοντας αυτή την ευθύνη, μπήκε στην διαδικασία να προμηθεύσει την πλέον εξελιγμένη ηλεκτροπτική κάμερα στον κόσμο.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που ζητήθηκε από την Vestel ήταν η κάμερα να δύναται από υψηλή τροχιά να καταδεικνύει  με λέιζερ τον στόχο και να δύναται να μεταδίδει με καθαρότητα στον χρήστη το αντικείμενο-στόχο.
…………
payload-18.000-ft-irtifa
Με αυτή την επιτυχία επιδεικνύεται το πόσο σημαντική είναι η μείωση της εξάρτησης της Τουρκίας από το εξωτερικό, ενώ με το Karayel φτάνοντας στο ανώτατο επίπεδο εγχώριας παραγωγής, πλέον κοιτάμε με ελπίδα το μέλλον.

Η Vestel με το Karayel, παρουσίασε μια έκδοση πολύ καλύτερη του αρχικού σχεδίου, το οποίο προέβλεπε δυνατότητα τροχιάς στα 18 χιλιάδες πόδια, 35 κιλά φόρτο, και ελάχιστο χρόνο πτήσης 10 ώρες. Η εξελιγμένη αυτή έκδοση φτάνει στα 22.500 πόδια τροχιάς, 70 κιλά φόρτου και μπορεί να παραμείνει στον αέρα μέχρι και 20 ώρες.
Χαρακτηριστικά συστήματος κάμερας του Karayel
………….
Κάμερα ημέρας ΕΟ (HD) – Δυνατότητα οπτικής μεγέθυνσης έως Χ50.
Κάμερα (ΙR) νυκτός (HD)- Δυνατότητα οπτικής μεγέθυνσης έως Χ50.
Μετρητής απόστασης  με λέιζερ
Κατευθυντής στόχου με λέιζερ
Καταδείκτης λέιζερ
Συνολικό βάρος 51 kgr



Kokpit.aero 12/3/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: