Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ! Συζητούν τώρα να αποσύσουν την πρόταση τους οι δανειστές και πως θα κρατήσουν ζωντές τις ελληνικές τράπεζες

ektakth-eidhsh-teliko1-600x246
Πολύ δύσκολη θεωρούν τη λήψη απόφασης στις Βρυξέλλες. Κάνουν λόγο για πολύ άσχημες διαθέσεις των εκπροσώπων των δανειστών για την επιλογή της ελληνικής κυβέρνηση.


Μοσκοβισί:
Η θέση της Ελλάδας ήταν πάντα η Ελλάδα να είναι στην Ευρώπη.
Γι” αυτό εργαστήκαμε μέχρι την Παρασκευή το βράδυ.
Μια συμφωνία δεν είναι εφικτή.

060ec8be71bfa51cb5ef11399296bbf2_w770_h350_cp

Το μπρα ντε φερ στο Eurogroup

Ασφυκτικές πιέσεις και τελεσίγραφα. 
«Από την 1η Ιουλίου θα είσαι μόνος σου», δήλωναν πριν λίγες ημέρες οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών στο Πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα.

Την απάντηση των ευρωπαίων στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση και κυρίως τη στάση τους έναντι της απόφαση να τερματίσει την διαπραγμάτευση και να ζητήσει μέσω δημοψηφίσματος να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για την συμφωνία, «ετοιμάζουν» οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στ Eurogroup. 

Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να αποφαισστεί ο τρόπος με τον οποίο θα κρατηθεί όρθιο το τραπεζικό σύστημα την στιγμή που οι καταθέτες αποσύρουν άρον – άρον τα χρήματά τους από τα ΑΤΜ. 

Αυτή είναι η πρόταση των δανειστών που θα μπει στο δημοψήφισμα


Δηλώσεις υπουργών καθώς εισέρχονται στο Eurogroup. 

Σέλινγκ (Αυστριακός ΥΠΟΙΚ): Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει παράταση του τρέχοντος προγράμματος. Αν η ελληνική κυβέρνηση σοβαρολογούσε για τη δημοκρατία, γιατί δεν διεξήγαγε ένα δημοψήφισμα πριν εβδομάδες όταν υπήρχε χρόνος; Αυτό που δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί συνέβη.

Κάζιμιρ (Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ): Με κάθε σεβασμό στο δημοψήφισμα ως δημοκρατική διαδικασία η ελληνική κυβέρνηση εξελέγη για να λαμβάνει αποφάσεις και αυτό θα πρέπει να κάνει. Αν η Ελλάδα απορρίψει το πακέτο που υπάρχει στο τραπέζι τότε τέλος. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πρέπει να απαντήσει τι θα γίνει αν δεν πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ. Τι περιμένω από τον Βαρουφάκη; Μια ακόμα διάλεξη

Σλοβακος υπουργός Οικονομικών: Ετοιμάζομαι να ακούσω άλλη μια διάλεξη από τον κ. Βαρουφάκη

Ντε Γκίντος (Ισπανός ΥΠΟΙΚ): Τα πράγματα έχουν γίνει ακόμα πιο πολύπλοκα. Είναι δύσκολες οι διαπραγματεύσεις υπό αυτές τις συνθήκες. Όλα έχουν γίνει πολύ πιο δύσκολα. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου. Είναι δύσκολο να συμφωνηθεί μία παράταση εφόσον υπήρξε μονομερής ρήξη από την ελληνική πλευρά. Ο σκοπός αυτού του Eurogroup είναι να συνεχίσουμε τις συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση. Το δημοψήφισμα έχει κάνει τη ζωή πιο δύσκολη για όλους.

Σόιμπλε: Η Ελλάδα αποφάσισε να τερματίσει τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. Δεν υπάρχει βάση για περαιτέρω διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. δεν μπορείς ποτέ να αποκλείεις εκπλήξεις με την Ελλάδα.

Μοσκοβισί: Η θέση της Ελλάδας ήταν πάντα η Ελλάδα να είναι στην Ευρώπη. Γι' αυτό εργαστήκαμε μέχρι την Παρασκευή το βράδυ. Μια συμφωνία δεν είναι εφικτή. Οι διαφορές είναι μικρές και έχουν οριοθετηθεί επαρκώς.

Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος. Η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δείξει τη θέλησή της. Το Γιούρογκρουπ θα εξετάσει αν υπάρξει περίπτωση συμφωνίας. Θα εξετάσουμε τις λεπτομέρειες.

Πρέπει πρώτα να δουμε την κατάσταση.
Οι θεσμοί θα παρουσιάσουν την κατάσταση, πού θέλουμε να πάμε.
Πρέπει να υπάρξει μια συζήτηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Πρέπει να δούμε την αντίδραση της Ελλάδας για την πρόταση των Θεσμών που είναι πολύ θετική για τον λαό και την κυβέρνηση γιατί δείξαμε τη θέλησή μας η Ελλάδα να μείνει στο Ευρώ.
Θα υπάρξει η τοποθέτηση Βαρουφάκη και οι υπουργοί στη συνέχεια θα πάρουν απόφαση με υπεύθυνο τρόπο.

Στουμπ (Φινλανδος ΥΠΟΙΚ): Ξεκάθαρη πλειοψηφία στο Eurogroup ότι δεν θα δοθεί επέκταση του ελληνικού προγράμματος 

Ντάισελμπλουμ: Η απόφαση της Αθήνας για δημοψήφισμα ήταν μια αρνητική έκπληξη τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στο Eurogroup.
Ο ίδιος χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι η θέση της κυβέρνησης είναι υπέρ του «όχι».
Η Ελλάδα έκλεισε την πόρτα των διαπραγματεύσεων, ενώ ήταν ακόμη ανοικτή. Θα ακούσουμε τις απόψεις της Ελλάδας και συζητήσουμε για τις όποιες συνέπειες, πρόσθεσε.

Λαγκάρντ: Μαζί με τους θεσμούς δείξαμε πάντα ευελιξία για να προσαρμοστούμε στην πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα Στόχος ήταν η σταθερότητα της οικονομίας στην Ελλάδα και η οικονομική ανεξαρτησία όπως στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία.
Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Πρέπει να υπάρξουν δομικές μεταρρυθμίσεις για να γίνει πιο παραγωγική η οικονομία και να δημιουργήσει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας
Αυτό απαιτεί οικονομική στηριξη και εργασία στο θέμα του χρέους.
Έχω κάνει αυτές τις προτάσεις.
Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε.

Βέλγος ΥΠΟΙΚ: Eίναι δύσκολο να υπάρξει μια παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα, δήλωσε ο Βέλγος υπουργός οικονομικών.
Δεν θα γίνει καμία συζήτηση για το δημοψήφισμα, πρόσθεσε.
Ενδεχομένως να υπάρξει μια συζήτηση για ένα plan B. H Aθήνα έχασε πολύ χρόνο τις τελευταίες εβδομάδες, ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: