Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Η Τουρκία «προήχθη» από το ΝΑΤΟ σε αυτοκρατορία στα Βαλκάνια

souleiman2
Ο «Κύριος» James Shea, αναπληρωτής Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, δήλωσε  σήμερα ότι  η Τουρκία είναι απαραίτητη για την επίλυση του ζητήματος της Κύπρου, αλλά και  στα τρέχοντα  ζητήματα  των Βαλκανίων, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα *** hurriyetdailynews.com.


Απίστευτη  «προαγωγή» από την βορειοατλαντική συμμαχία για την Άγκυρα , η οποία ορίζεται και επίσημα «Δερβέναγας», σε όλη την νοτιοανατολική Μεσόγειο.   


«Υπάρχει ανάγκη να αρχίσουμε να συνομιλούμε με την πολιτική  ηγεσία της Τουρκίας,  σε ορισμένα θέματα σε  υψηλό επίπεδο», δήλωσε ο  αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, τοποθετώντας τα Βαλκάνια στην κορυφή της λίστας.

«Δεν μπορούμε να λύσουμε κάποια προβλήματα χωρίς την Τουρκία. Αυτό είναι σαφές. Γι “αυτό και πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε με την  ηγεσία της Τουρκίας, κάτι το οποίο δεν το ακούω τόσο πολύ», δήλωσε ο αναπληρωτής βοηθός γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jamie Shea σήμερα.

Ο Νατοϊκός αξιωματούχος,  έκανε  αυτές τις απίστευτες δηλώσεις   σε συνέδριο που διοργανώθηκε από το τουρκικό  Πανεπιστήμιο Bahçeşehir , σε συνεργασία με την Διεύθυνση Διπλωματίας του ΝΑΤΟ, υπενθυμίζοντας την σημασία της σταθερότητας στην Τουρκία.

«Τα  Βαλκάνια  είναι στην κορυφή της λίστας για την τουρκική ηγεσία. Ενώ έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στην περιοχή, υπάρχουν  θέματα που χρήζουν  « επθιδιόρθωσης», δήλωσε ο ίδιος .
Βάλαμε δηλαδή τον «λύκο να φυλάει τα πρόβατα», αναγεννώντας την οθωμανική αυτοκρατορία, και καθιστώντας τις υπόλοιπες χώρες  των Βαλκανίων « υποτελείς» της πάλαι ποτέ «υψηλής Πύλης».  


Τέτοια σχέδια έχουν «ετοιμάσει» στην συμμαχία, ποιο μνημόνιο και και ποια  μέτρα , εδώ προετοιμάζεται μια κατάσταση που «γυρίζει» την περιοχή αιώνες πίσω.


Ο Jamie Shea μίλησε για « στασιμότητα» στην περιοχή των Βαλκανίων , με την πολιτική κρίση στην ΠΓΔΜ να αποτελεί κίνδυνο, και την αμφιλεγόμενη επικείμενη απόφαση για ενδεχόμενη ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ, να προβάλλουν μια αρκετά ζοφερή εικόνα για την κατάσταση στα Βαλκάνια.

Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να « ηγηθεί»  των οποιονδήποτε  διπλωματικών προσπαθειών , λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, η Τουρκία, με  τους ισχυρούς δεσμούς της στα Βαλκάνια, θα προσπαθήσει  να διατηρήσει την ισορροπία στην περιοχή, καταλήγει το άρθρο .

Σύμφωνα με άρθρα μας στο pentapostagma.gr έχουμε υπογραμμίσει εδώ και μεγάλο διάστημα για τις τουρκικές παρασκηνιακές κινήσεις  της Άγκυρας σε Βοσνία, Αλβανία, Σερβία κά. 



Την Ελλάδα την έχουν « τελειωμένη» από κάθε περίπτωση οι νατοϊκοί,  και ετοιμάζουν σχέδια ύποπτα και « μαύρα»σχέδια   πιθανόν και για την Θράκη μας. 

Θέλουν να τελειώνουν μαζί μας μιας και καλή, αλλά δεν πρόκειται να πετύχουν τίποτα  ποτέ.


Διότι όπως είπε και ο αείμνηστος Στρατηγός Μακρυγιάννης στο Γάλλο Ναύαρχο Δεριγνύ,  σε παρατήρηση του για αδύνατες θέσεις ενόψει της μάχης με τους Τούρκους, « Μπορεί να είναι αδύνατες οι θέσεις ,μας ….είναι όμως  δυνατός ο Θεός  μας που μας  φυλάει»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: