Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΞΑΝΑ ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: «Συγγνώμη λάθος» λένε τώρα για το ΤΑΠ – ΟΤΕ- Θα πιστωθούν απόψε

IKA_ergasia_531_355
Mέχρι αργά το βράδυ θα έχουν πιστωθεί τελικά οι συντάξεις στους λογαριασμούς των συνταξιούχων του ΤΑΠ-ΟΤΕ, ενώ αύριο, Τρίτη, θα πιστωθούν και οι συντάξεις της ΔΕΗ.Μάλιστα, την Τρίτη βράδυ ή το αργότερο την Τετάρτη το πρωί θα πιστωθούν στους λογαριασμούς οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.


Για τη διευκόλυνση των συνταξιούχων του ΟΓΑ, το υπουργείο υποδομών ανακοίνωσε ότι οι συντάξεις μπορούν να διανεμηθούν από τους ταχυδρόμους των ΕΛΤΑ χέρι με χέρι. Σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η εμπλοκή που είχε δημιουργηθεί νωρίτερα με τις συντάξεις του ΤΑΠ-ΟΤΕ δεν οφείλετο σε έλλειψη ρευστότητας αλλά σε τεχνικά προβλήματα του συστήματος ΔΙΑΣ τα οποία αποκαταστάθηκαν.

Παράλληλα, όμως, από το υπουργείο διευκρινίζεται ότι οι οφειλέτες που δε θα καταβάλουν τη δόση, δεν θα απενταχθούν από τη ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά Ταμείων όσο διάστημα οι τράπεζες είναι κλειστές.Ωστόσο νωρίτερα τα capital controls που επέβελε η ελληνική κυβέρνηση σε όλες τις τράπεζες της χώρας, είχαν και παράπλευρες απώλειες, καθώς το ΙΚΑ με ανακοίνωσή του ανέφερε πως δεν θα πληρωθούν οι συντάξεις του παλιού ΤΑΠ ΟΤΕ.

Διαβάστε περισσότερα στο MEDICALLAND

Δεν υπάρχουν σχόλια: