Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: Επίθεση τζιχαντιστή με έναν νεκρό σε εργοστάσιο

attack2
Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας επιστρέφει στη Γαλλία. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουυλάχιστον δυο τραυματίστηκαν σε τζιχαντιστική επίθεση  σε βιομηχανική μονάδα στην Ιζέρ, στην ανατολική Γαλλία. 


Στη Γαλλία σπεύδει εσπευσμένως  ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου πριν την αναχώρηση του από τις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε τη σύλληψη «ενός δράστη» για την τρομοκρατική επίθεση. Ο Γάλλος πρόεδρος, που έκανε λόγο για συναισθηματική φόρτιση και υπογράμμισε την ανάγκη να μην «υποκύψουμε στον φόβο»,   θα συγκαλέσει επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας το απόγευμα στα Ηλύσια Πεδία.

Γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο δράστης είναι ένας 35χρονος, ονόματι Γιασίν Σαλίχ, πατέρας τριών παιδιών.

Προηγούμενες αναφορές των ΜΜΕ ανέφεραν ότι δύο άνδρες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο μπήκαν στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου αερίου «Air Products» γύρω στις 10.00 το πρωί στο Σεν Κουεντέν Φαλαβιέ, στην Ιζέρ-που βρίσκεται κοντά στη Λυών -, ενώ προηγουμένως είχαν πετάξει εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Άλλη πηγή ανέφερε ότι το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε φιάλες αερίου για να προκληθεί έκρηξη.
Ένας από τους δύο δράστες κατέβηκε από το όχημα και στη συνέχεια αποκεφάλισε έναν άνδρα.

usine2
H μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους βρέθηκε δίπλα στο άψυχο σώμα του θύματος, ενώ το κεφάλι του εντοπίστηκε σε απόσταση σχεδόν 10 μέτρων από τη σορό του. Μάλιστα, ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, χωρίς που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως το κεφάλι του θύματος βρέθηκε καρφωμένο σε φράχτη του εργοστασίου και είχε πάνω του αραβικά γράμματα.

«Άμεση κινητοποίηση» των δυνάμεων ασφαλείας και «αυξημένη επαγρύπνηση» σε όλους τους «ευαίσθητους στόχους» στην περιφέρεια της Λυών ζήτησε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.
Στο σημείο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ και άντρες της Αντιτρομοκρατικής.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή, υπό το φόβο νέων εκρήξεων, ενώ οι υπάλληλοι του εργοστασίου που βρίσκονται απέξω είναι σε κατάσταση σοκ. Σύμφωνα με τον ειδικό της αντιτρομοκρατικής υπηρεσία της Γαλλίας, Κριστόφ Μουλέν, «εάν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία που έχουμε, πρόκειται για επίθεση καμικάζι όπως στη Συρία και το Ιράκ».

Το εργοστάσιο ανήκει στην Air Products, εταιρεία παραγωγής βιομηχανικού αερίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Air Liquide, γαλλικής εταιρείας που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.
Η επίθεση σημειώνεται έξι μήνες μετα τις επιθέσεις τζιχαντιστών επί γαλλικού εδάφους που προκάλεσαν 17 νεκρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: