Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Κυβέρνηση: «Απορρίπτουμε την πρόταση των δανειστών – Φέρτε άλλο σχέδιο αύριο»

2309454---600X341
"ΜΥΡΙΖΕΙ" ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ


Η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση των θεσμών για παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, με χρηματοδοτική κάλυψη ύψους 15,5 δισ. ευρώ, ανέφεραν σήμερα από τις Βρυξέλλες ελληνικές κυβερνητικές πηγές .

 
Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν καμία χρηματοδοτική λύση δεν μπορεί να λειτουργήσει εντός του πλαισίου της πρότασης των θεσμών και επιπλέον ότι η χρηματοδοτική κάλυψη που προτείνουν δεν είναι αρκετή. 


Τα σενάρια που είναι στο τραπέζι είναι πολλά, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι σημασία έχει το συνολικό πακέτο μιας συμφωνίας.

 
Σύμφωνα με ασφαλείς ελληνικές πηγές από τις Βρυξέλλες "το κείμενο των θεσμών που παραδόθηκε στην ελληνική πλευρά είναι χειρότερο από μνημόνιο".


Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν "απαράδεκτη τη μεθόδευση που έχει ακολουθηθεί και τονίζουν ότι η Ευρώπη στηρίζεται σε αξίες δημοκρατίας και αλληλεγγύης". 


Κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν: «Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πρόταση, όπως μας την λένε, περιμένουμε να μας φερουν άλλη πρόταση αύριο».


Τονίζουν, δε: «Δεν μας καλύπτει η πρόταση, γιατί και το χρηματοδοτικό μέρος της ίσα που καλύπτει τις ανάγκες για την πληρωμή των δόσεων στους δανειστές, δεν βοηθά πουθενά αλλού την οικονομία».


Το δε δημοσιονομικό πρόγραμμα που απαιτούν οι δανειστές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ανακυκλώνει το φαύλο κύκλο της λιτότητας.


 Όλα δείχνουν ότι η χώρα πιθανότατα θα έχει υπηρεσιακή κυβέρνηση την Κυριακή με σκοπό την διενέρεγεια εκλογών το συντομότερο δυνατό, εκτός εάν το Σάββατο αλλάξει κάτι θεαματικά

 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: