Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Απροστάτευτη η Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία

ALBANOI1
Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

 Μετά την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων των Αλβανικών δημοτικών εκλογών, που με πρόσφατο άρθρο μας στο pentapostagma.gr, καταγράψαμε το αρνητικό  αποτέλεσμα για τους Έλληνες υποψήφιους, κυρίως λόγω της υπονόμευσης των από το επίσημο Αλβανικό κράτος, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, με δηλώσεις του προς τα Μ.Μ.Ε, αναφέρθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματος στις δημοτικές εκλογές της 21ηςΙουνίου, καθώς  και τις ευθύνες του ιδίου και της κομματικής ηγεσίας. 



Παράλληλα, κατηγόρησε μερίδα του Τύπου για αδικαιολόγητες επιθέσεις εναντίον του ΚΕΑΔ και κυβερνητικούς κύκλους για ανάμειξη στις εκλογές και αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Στις πρόσφατες Αλβανικές δημοτικές εκλογές, το ΚΕΑΔ δεν πέτυχε τον εκλογικό του στόχο και ο κ. Ντουλές αναλαμβάνοντας πλήρως τις ευθύνες του δήλωσε ότι, πριν αλλά και κατά διάρκεια των εκλογών, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πρωτοφανείς και αδικαιολόγητες ταυτόχρονα, επιθέσεις, από σημαντική μερίδα των Μ.Μ.Ε.

Παράλληλα, απέναντι μας δεν είχαμε μόνο πολιτικά κόμματα αλλά και κυβερνητικούς και κρατικούς κύκλους, οι οποίοι κατά τρόπο αντισυνταγματικό, αναμείχθηκαν στις εκλογές και επηρέασαν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Το γεγονός αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας, εάν ειλικρινά ενδιαφερόμαστε για λειτουργική δημοκρατία, κράτος δικαίου, ανθρώπινα δικαιώματα γενικά και μειονοτικά δικαιώματα ειδικότερα.


Αυτό όμως δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις πολιτικές μας ευθύνες.

Τόσο οι δομές του κόμματος όσο και εγώ ως πρόεδρος του ειδικότερα, αναλαμβάνουμε πλήρως τις πολιτικές μας ευθύνες ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο ανάλυσης και συζήτησης στις κομματικές δομές, στο Συνέδριο, στο διάλογο των μελών, των οπαδών, εκείνων που για τον ένα ή τον άλλο λόγο απομακρύνθηκαν από το ΚΕΑΔ, καθώς και εκείνων που βλέπουν το ΚΕΑΔ ως στέγη των πολιτικών ιδανικών και συμφερόντων τους.

Θα προσθέταμε στο pentapostagma.gr ότι, παρά την υπονόμευση των Αλβανών προς τους Έλληνες υποψήφιους, αλλά και τις ευθύνες του Προέδρου του ΚΕΑΔ, θα πρέπει και η Ελλάδα παρά τις δύσκολες συνθήκες να μην ξεχνά την Ελληνική μειονότητα αλλά να είναι δίπλα της , με δράσεις, που θα δημιουργούν προϋποθέσεις ελεύθερης έκφρασης, παιδείας, πολιτιστικής δράσης, με συνεχή παρουσία και βοήθεια πάσης φύσεως.

Θα λέγαμε ότι η Ελλάδα δεν ήταν στις πρόσφατες εκλογές αρωγός της προσπάθειας, αλλά και μετά τις καταγγελίες περί υπονόμευσης, δεν είδαμε ούτε μια διαμαρτυρία ή άλλη έκφραση δυσαρέσκειας.
Θεωρούμε ότι οι συμπατριώτες μας αξίζουν καλύτερης τύχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: