Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Η ΑΥΓΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Τι θα συμβεί στον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο 15νθήμερο

avgiekloges-600x275
Απολύτως καθοριστικό θα είναι, σύμφωνα με την «Αυγή» το επόμενο 15νθήμερο για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση, τη χώρα, με το κομματικό όργανο της Κουμουνδούρου ουσιαστικά να κάνει λόγο για έκτακτες πολιτικές εξελίξεις μετά τις 20 Αυγούστου, οπότε και εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία στη Βουλή επί της συμφωνίας που στοχεύει να συνάψει η κυβέρνηση με τους δανειστές για το τρίτο μνημόνιο.


Η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί στη Βουλή, εν πρώτοις από τους βουλευτές της συμπολίτευσης, από τη στάση των οποίων θα κριθούν και οι πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα. Ταυτόχρονα, ο κομματικός μηχανισμός θα αρχίσει να ανεβάζει στροφές ενόψει της έναρξης του προσυνεδριακού διαλόγου, φάση την οποία θα σηματοδοτήσει η Κεντρική Επιτροπή, σε νέα συνεδρίαση της περί τα τάλη του τρέχοντος μηνός.

Παράλληλα, η εφημερίδα επικαλείται τις αναφορές του πρωθυπουργού στην πρόσφατη ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος γράφοντας ότι «το μήνυμα που έστελνε ενόψει της κρίσιμης αυγουστιάτικης κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης περί το Μνημόνιο, (είναι) ότι η ψήφος ενός εκάστου βουλευτή θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από πριν.

Κάθε ψήφος φέρνει πιο κοντά ή αντιθέτως απομακρύνει έκτακτες πολιτικές εξελίξεις».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά τον κ. Τσίπρα «θα πρέπει να συμφωνήσουν όλες οι πλευρές στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχουν λιγότερο και περισσότερο αριστεροί, λιγότερο και περισσότερο επαναστάτες.

Όλοι μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες, στο όνομα των ίδιων ανθρώπων δίνουν τη μάχη της πολιτικής από την ίδια γωνία κάθονταν, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και των κυβερνητικών συσκέψεων».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «κάπου εκεί μετά τον Δεκαπενταύγουστο, λοιπόν, θα έρθει στη Βουλή η ώρα για το μεγάλο «ναι» ή το μεγάλο «όχι», θα έρθει η στιγμή -και δεν θα είναι εύκολη- κατά την οποία κάθε βουλευτής θα πρέπει να αποφασίσει ανάμεσα στον «ξαφνικό θάνατο» και τον«μακρόσυρτο» θάνατο, εικόνα που επέλεξε ο γραμματέας της ΚΕ Τάσος Κορωνάκης για να περιγράψει το δίλημμα της συμφωνίας του Ιουλίου, μπορεί ίσως όμως να περιγράψει και το δίλημμα της επικείμενης συμφωνίας: ξαφνικός και αργόσυρτος θάνατος έχουν μια διαφορά, στο δεύτερο «ζεις αύριο και μπορείς να παλέψεις, να νικήσεις την αρρώστια, στον ξαφνικό δεν ζεις»».

Δεν υπάρχουν σχόλια: