Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Διέταξαν ΕΔΕ για τον Συνταγματάρχη Αλκάν που ξέσπασε στην κηδεία του αδερφού του!

unnamed
Η κυβέρνηση του AKP του κόμματος του Ερντογάν στοχοποίησε για  την ομιλία στην κηδεία του αδελφού του Λοχαγού της Χωροφυλακής και η Γενική Διοίκηση διέταξε πειθαρχική έρευνα για τον Συνταγματάρχη Μεχμέτ Alkan, !


Ο αδελφός του νεκρού Λοχαγού  Αλή  Αλκάν Συνταγματάρχης Μεχμέτ Αλκάν λόγω της κριτικής που άσκησε  κατά της κυβέρνησης Ερντογάν στην κηδεία έγινε ο στόχος του ΑΚΡ , στην πρωτεύουσα και τα λόγια του προκάλεσαν τεράστια   κρίση.

Η κυβέρνηση του AKP, η Χωροφυλακή και η Γενική Διοίκηση διέταξε και ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία κατά που Συνταγματάρχη και ζητήθηκε επίσης να ανοίξει η ποινική διαδικασία . Ωστόσο, όλες οι αρμοδιότητες που σχετίζονται με τη χωροφυλακή και τον υπουργό των Εσωτερικών για  τη στάση της κυβέρνησης του ΑΚΡ, έχει οδηγήσει ήδη  σε αναταραχές στο Στράτευμα .

Ο Στρατός είναι υπέρμαχος  της άποψης ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα η έρευνα, για να μην τρομάξει τους  ψήφους των Εθνικιστών  για την κυβέρνηση του ΑΚΡ, η ίδια όμως δεν θέλει να λάβει την απόφαση για τις διαμαρτυρίες του Συνταγματάρχη  που τις είπε σε στιγμές έντασης !
yarbay_0

Η «Εξέγερση του  Συνταγματάρχη» Μεχμέτ Alkan στην κηδεία του αδελφού του, έχει  δημιουργήσει εκρήξεις στον Πληθυσμό και η Άγκυρα φοβάται την αρνητική επίδραση που θα έχει .

Η κυβέρνηση του AKP, αξιολόγησε τα λόγια του συνταγματάρχη με τους δικηγόρους. Στο πλαίσιο της αξιολόγησης, η οποία αντιστοιχεί σε Συνταγματάρχη και ζήτησε για τα λόγια του πειθαρχική δίωξη. .

Η Διοίκηση της Χωροφυλακής, έχει ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα για τα  λόγια του συνταγματάρχη.
Η έρευνα ξεκίνησε λόγω του άρθρου 51 του Νόμου περί Εσωτερικής Ασφάλειας και βρίσκεται στα εγκλήματα της στρατιωτικής φύσης.

Σύμφωνα πάντως  με την έρευνα  πρέπει τα  αποδεικτικά στοιχεία που πρέπει να ληφθούν. Στη συνέχεια, θα αποφασιστεί εάν αποδοθεί  ποινή.

Η Απόφαση αυτή όμως δημιούργησε εντάσεις στο Στρατό καθώς αρκετοί Αξιωματικοί είναι εκείνοι που εκτιμούν οτι ο Συνταγματάρχης πρέπει να κριθεί με επιείκεια λόγω της μεγάλης φόρτισης απο τον χαμό του Αδερφού του !

Πάντως  μετά απο αρκετό καιρό τα πνεύματα οξύνονται μεταξύ του Κόμματος του Ερντογάν και του Στρατεύματος και είναι η πρώτη φορά που Ερντογάν δεν θα βρεί συμμάχους στο Στράτευμα εν όψει και των επερχόμενων εκλογών !

Δεν υπάρχουν σχόλια: