Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

«Ξύνονται» οι Τούρκοι στου «Τσομπάνη (Πούτιν) την γκλίτσα»

putin7.jpg-650
Τουρκικά ελικόπτερα πέταξαν  κοντά στο Ναγκόρνο Καραμππάχ .


Ελικόπτερα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας  δια μέσου του εναέριου χώρου της Γεωργίας εισήλθαν στο  Αζερμπαϊτζάν και στο Ναγκόρνο –Καραμπάχ , προκειμένου να εκτιμήσουν και να αξιολογήσουν την πολεμική κατάσταση που επικρατεί ανάμεσα σε Αζέρους και Αρμενίους. 

Στην περίπτωση αυτή έχουμε ευθεία ανάμιξη των Τούρκων στην διαμάχη δύο κρατών!  


Προκαλεί  η Άγκυρα την «ρωσική αρκούδα» , είτε με την επίσκεψη του Μουφτή της Κριμαίας στην Τουρκία, είτε με την κωλυσιεργία στον αγωγό «Turk Stream», και φυσικά με την προσπάθεια δημιουργίας Τουρκεμνικού κράτος εντός  συριακού εδάφους.   


Αλλά «πλησιάζει» η ώρα για να γίνει «ταμείο» από την Μόσχα συνολικά με την Άγκυρα , σύμφωνα με πληροφορίες.


Πρόκειται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας  pentapostagma.gr  για μία αυθαίρετη , προκλητική και συνάμα επικίνδυνη για την Τουρκία « επέμβαση» σε μια κρίση του μεγέθους  ενός Ναγκόρνο –Καραμπάχ, η οποία έχει στοιχίσει την ζωή από το 1991 σε χιλιάδες ανθρώπους. 


Μόνο τους τελευταίους μήνες  είχαμε 200 πολεμικές εμπλοκές στην περιοχή αυτή με την ρίψη πραγματικών πυρών και τραυματιών εκατέρωθεν.


Η Τουρκία  αποτελεί ήδη σημαντική απειλή για τα ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή, ιδιαίτερα στην περιοχή του Καυκάσου. Μην ξεχνάμε ότι η Άγκυρα  έχει στενές πολιτικές και αμυντικές σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν.


Οι εντάσεις μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας για την αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, αλλά η σύγκρουση δεν έχει  ξεσπάσει, εν μέρει χάρη στην στιβαρή  στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στην Αρμενία.


Μια  πιο διεκδικητική και αλαζονική  Τουρκία ( καλή ώρα), θα μπορούσε να επιδεινώσει τις εχθροπραξίες μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, οδηγώντας  σε ανοικτή  τουρκική  στρατιωτική συμμετοχή και ρωσική επέμβαση.


Η Αρμενία  αποτελέι το «μαλακό υπογάστριο» της Ρωσίας για αυτό και η περιοχή αποτελεί ύψιστο καθήκον του εκάστοτε Ρώσου ΑΓΕΕΔ.

tyrkey

Το όλο σκηνικό της πτήσης τουρκικών  στρατιωτικών ελικοπτέρων  ξεκίνησε όταν , το γεωργιανό υπουργείο Άμυνας διέψευσε με ανακοίνωση του στα γεωργιανό μέσα ενημέρωσης ,  την εικαζόμενη πτήση ρωσικών ελικοπτέρων εντός του FIR της χώρας.



 Μάλιστα τα γεωργιανά ΜΜΕ , ανέφεραν ότι  ψευδώς   ρωσικά στρατιωτικά  ελικόπτερα φέρονται να παραβίασαν τον εναέριο χώρο  στην Νότια Οσετία.


«Είναι αναληθείς που διοχετεύθηκαν  στον Τύπο, σχετικά με την πτήση  ρωσικών ελικοπτέρων εντός του  εναέριου χώρου της Γεωργίας ,  διότι δεν υπήρξε καμία  παρουσία ρωσικών ελικοπτέρων .


Τα στίγματα που εμφανίσθηκαν στις οθόνες των ραντάρ στο έδαφος της περιοχής Shida Kartli (περιοχή της Γεωργίας), ανήκαν σε τουρκικά στρατιωτικά ελικόπτερα, και πετούσαν  δια μέσω του γεωργιανού FIR στο Αζερμπαϊτζάν, λόγω της κρίσης στο Ναγκόρνο –Καραμπάχ» ανέφερε στην  ανακοίνωση του  Υπουργείου  Άμυνας της Γεωργίας , η οποία  δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα  στο  Facebook.


Σημειώνεται δε  ότι οι « ψευδείς πληροφορίες» για την πτήση ρωσικών ελικοπτέρων , «εμφανίσθηκαν» κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Γεωργία του  Γενικού  Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, ο οποίος, μαζί με την ηγεσία της Γεωργίας, επισκέφθηκε το στρατιωτικό Εθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης «Krtsanisi», το οποίο λειτουργεί ως  κέντρο αξιολόγησης του γεωργιανού στρατού για την είσοδό του στο  ΝΑΤΟ.


Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η γεωργιανή κυβέρνηση  αναγνώρισε την τουρκική πτήση με ελικόπτερα πάνω από το έδαφος της Γεωργίας στο Αζερμπαϊτζάν,  εν μέσω επιδείνωσης της κατάστασης στην διαμάχη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. 


Όλα τα ενδεχόμενα από εδώ και στο εξής  είναι ανοικτά από  ρωσικής πλευράς,  ιδιαίτερα από  αυτήν την τουρκική «προκλητική» στάση.


Η ρωσική 3624η Αεροπορική Βάση στο αεροδρόμιο Ερεμπούνι στο Ερεβάν διαθέτει 24 μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 Fulcrum, SU30S τα οποία  είναι έτοιμα για παν ενδεχόμενο. 


Επίσης η βάση έχει ενισχυθεί με πυραύλους ISKANDER οι οποίοι διαθέτουν βεληνεκές 400 χλμ «βλέποντας» Τουρκία και φυσικά Αζερμπαιτζάν.


Η Αεροπορική Βάση Ερεμπουνί, υπάγεται στην 102η Ρωσική Αεροπορική Βάση στο Γκιουμρί, κοντά στα σύνορα της Αρμενίας με την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: