Δραματική εξέλιξη: Συμμαχία με την Αίγυπτο συνήψε η Ρωσία – Ανοίγουν τα αιγυπτιακά αεροδρόμια στα ρωσικά μαχητικά
Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ISIS ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ!
Με μια ιστορική συμφωνία σταθμό Ρωσία και Αίγυπτος ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της μάχης της ισλαμιστικής εξτρεμιστικής οργάνωσης ISIS εγκαινιάζοντας μια νέα στρατηγική συμμαχία στην περιοχή της Ν.Α.Μεσογείου η οποία αναμένεται να έχει ευρύτερες διαστάσεις.
Την συμφωνία υπέγραψαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμιρ Πούτιν και ο Αιγύπτιος ομόλογός του Αμπντέλ αλ Σίσι κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποιεί ο τελευταίος στη Μόσχα.
Στους όρους της συμφωνίας προβλέπεται και η χρήση αιγυπτιακών αεροδρομίων από ρωσικά μαχητικά και μεταφορικά αεροσκάφη όπως και ο ελλιμενισμός ρωσικών πολεμικών σκαφών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας σε λιμάνια της Αιγύπτου.
Να σημειωθεί ότι ουσιαστικά η συμφωνία που προβλέπει και χρήση των αιγυπτιακών αεροδρομίων από ρωσικά μαχητικά το αποκάλυψε η ***ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τεύχος που κυκλοφορεί στην οποία μπορείτε να διαβάσετε και πολλές άλλες άγνωστες πτυχές της ανάπτυξης των ρωσικών μαχητικών στην Α. Μεσόγειο,.
Έτσι διαμορφώνεται ένα νέο πλαίσιο της νέας αυτής, με γεωστρατηγικές ανακατατάξεις, συμμαχίας της Ρωσίας και της Αιγύπτου, με την Τουρκία να βρίσκεται σε ιδιαίτερα άβολη θέση, καθώς η συμμαχία αυτή θα κινείται κυρίως στο χώρο της Ν.Α. Μεσογείου.
Η συμμαχία αυτή της Αιγύπτου, η οποία είναι και ο σημαντικότερος «παίκτης» του αραβικού κόσμου διεθνώς αναμένεται να επηρεάσει και τις υπόλοιπες αραβικές χώρες του Κόλπου αλλά και τις χώρες της βόρειας Αφρικής οι οποίες πάντα πρόσβλεπαν και προσβλέπουν στην αναβάθμιση των σχέσεών τους με τη Μόσχα.
Το σημαντικότερο όμως, όπως αποκάλυψε ο Ρώσος πρόεδρος, είναι ότι Ρωσία καιΑίγυπτος θα αποτελέσουν τον πυρήνα της δημιουργίας ενός στρατιωτικού σχηματισμού ταχείας αντίδρασης ο οποίος θα αναλαμβάνει να κτυπά στόχους της ISIS και στη Συρία!
«Υπογραμμίζουμε τον φονταμενταλιστικό κίνδυνο και την ανάγκη της δημιουργίας ενός αντιτρομοκρατικού σχηματισμού κρούσης, που θα περιλαμβάνει διεθνείς παίκτες και χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης και της Συρίας», ανέφερε πιο συγκεκριμένα ο Β.Πούτιν.
Μα άλλα λόγια Ρωσία, Αίγυπτος, Συρία και άλλων «διεθνών παικτών» όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ρώσος πρόεδρος θα δημιουργήσουν από κοινού μια δύναμη ταχείας αντίδρασης-κρούσης για να κτυπούν στόχους της ISIS κυρίως στη Συρία αλλά ενδεχομένως και στο Σινά όπου δραστηριοποιούνται επίσης παρακλάδια της οργάνωσης.
Βέβαια και επειδή η Αίγυπτος είναι ικανή να προστατέψει το Σινά από μόνη της η δημιουργία της δύναμης αυτής στοχεύει τους ισλαμιστές στη Συρία, ισλαμιστές που εκ των πραγμάτων, υποστηρίζει η Τουρκία!
«Έχουμε κοινές βλέψεις αναφορικά με την ανάγκη μίας εντατικής μάχης ενάντια στην διεθνή τρομοκρατία, ιδίως εναντίον της ISIS. Η μάχη κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, θα βοηθήσει την σταθερότητα, όχι μόνο για κάποιες χώρες, αλλά και για όλη την περιοχή και πιθανά για όλο τον κόσμο», ανέφερε ακόμη ο Β.Πούτιν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο.
Η κίνηση αυτή αναμένεται να αποτελέσει αντίβαρο στην συμμαχία «κατά» του ISIS που έχουν συγκροτήσει οι ΗΠΑ με την Τουρκία, την Γαλλία, τη Βρετανία και τις χώρες του Κόλπου ενώ αναμένεται α «εκνευρίσει» τόσο τον Ρ.Τ. Ερντογάν ο οποίος θεωρεί τη Συρία ως τουρκικό προτεκτοράτο αλλά και τις υπόλοιπες χώρες κυρίως ΗΠΑ και Γαλλία οι οποίες θέλουν πάση θυσία την εκδίωξη του Σύρου ηγέτη Μπασάρ Αλ Άσσαντ από την εξουσία.
Κάτι τέτοιο όμως τώρα φαντάζει ιδιαίτερα απόμακρο ενδεχόμενο καθώς ο Σύρος πρόεδρος σύντομα θα έχει στο πλευρό του μια πολυεθνική ομάδα κρούσης η οποία θα αποτελεί ταυτόχρονα και εγγύηση για τη Δαμασκό.
Βέβαια το θέμα περιπλέκεται καθώς ΗΠΑ και Τουρκία είναι θέμα ημερών πριν εξαπολύσουν αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο συριακό έδαφος με πρόσχημα την καταπολέμηση της ISIS στην πραγματικότητα όμως πρόκειται να είναι η εγκαθίδρυση μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων τουλάχιστον πάνω από την «ουδέτερη ζώνη» που θέλει να φτιάξει η Τουρκία σε βάθος 50 μιλίων εντός του συριακού εδάφους.
Φυσικά ο σχεδιασμός είναι η ζώνη αυτή σταδιακά να επεκταθεί με απρόβλεπτες συνέπειες στην περίπτωση που η μονάδα ταχείας επέμβασης της Ρωσίας και της Αιγύπτου επέμβει κάπου στη Συρία με τον… Αμερικανό να βομβαρδίζει από πάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου