Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΗΠΑ και Τουρκία ετοιμάζουν την εναέρια «καταιγίδα της Ερήμου» στο συριακό έδαφος

syria1.jpg-600X325
Η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινήσουν μια κοινή εναέρια  επιχείρηση για να εξουδετερώσουν  τις βάσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε μία έκταση που αφορά μια τεράστια περιοχή κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Τουρκίας, τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σύμφωνα με *** δημοσιεύματα .


«Οι τεχνικές συνομιλίες έχουν ολοκληρωθεί, [Κυριακή], και σύντομα θα ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία, με ολοκληρωμένες  εναέριες επιχειρήσεις   κατά της Daesh (Ισλαμικό Κράτος)», είπε ο ίδιος σε  συνέντευξη του .
Στην πολεμική επιχείρηση θα συμμετάσχουν  μαχητικά αεροσκάφη  από την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, την Ιορδανία, την  Βρετανία και την Γαλλία.

Τα συμμαχικά αεροσκάφη που θα συνδράμουν  στην διεξαγωγή της εναέριας αεροπορικής επιχείρησης  της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας, θα παρέχουν εναέρια κάλυψη στους αποκαλούμενους μετριοπαθείς αντάρτες της Συρίας, οι οποίοι στοχεύουν να εκδιώξουν τους μαχητές του  Ισλαμικού  Κράτους από μία εδαφική περιοχή  50 μιλίων .

Ο πλήρης αποκλεισμός των γραμμών ανεφοδιασμού του ISIS από τα τουρκικά σύνορα , θα μπορούσε να αλλάξει ταχύτατα  τα δεδομένα ενάντια  στον ισλαμικό στρατό , αναφέρουν ξένοι  διπλωμάτες.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ  ο οποίος δεν « ξεχνάει» την κύρια επιδίωξη της χώρας του όσο αφορά τον Πρόεδρο Άσαντ ,  είπε ότι το σχέδιο που καταρτίστηκε από κοινού με τις ΗΠΑ θα βοηθήσει επίσης να ασκηθεί  πίεση στον πρόεδρο της Συρίας  και στην  κυβέρνησή του να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να αναζητήσει  μια πολιτική λύση για την επόμενη μέρα της  Συρίας.

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι η διαρκής ειρήνη στη Συρία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αποχώρηση του Άσαντ. Αλλά σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας  pentapostagma.gr αυτό δεν πρόκειται να υλοποιηθεί λόγω σθεναρής ρωσικής αντίδρασης.

Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο   ***(Ο ρωσικός στόλος σε απόσταση αναπνοής από την τουρκική επικράτεια!), ο Β.Πούτιν έδωσε εντολή για την κατασκευή και  δεύτερης ναυτικής βάσης στην Συρία.
Δεν   υπάρχει λοιπόν καμία  περίπτωση   να κατασκευάζει η Ρωσία δεύτερη ναυτική σε συριακό λιμάνι και να « επιτρέψει» να πραγματοποιηθούν τα « τουρκικά όνειρα» για τον Άσαντ.

Άλλωστε Αμερικανοί αξιωματούχοι, έχουν καταστήσει σαφές ότι το επίκεντρο των επιδιώξεων του συνασπισμού των  συμμαχικών χωρών  είναι η διάλυση του ισλαμικού Χαλιφάτου  και μόνο ,  σύμφωνα με το Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια: