Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Εξαιρετική πρωτοβουλία εκπαίδευσης για τις ΟΠΚΕ

11760077_1676792--600X399
Οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) είναι επίλεκτες μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας με ειδική εκπαίδευση και εξοπλισμό.


Αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την πάταξη του εγκλήματος, είναι ο επιχειρησιακός βραχίονας της Διεύθυνσης Ασφάλειας ανά των αστυνομικών διευθύνσεων πανελλαδικά. 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε Σεμινάριο Επιμόρφωσης με θέμα «Τακτική Διάσωσης Μάχης», που διοργανώθηκε από εταιρεία παροχής υπηρεσιών επαγγελματικής εκπαίδευσης στον τομέα των πρώτων βοηθειών, σε συνεργασία με το Κεντρικό Ιατρείο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Το σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε την (20-06-2015) σε χώρους του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, είχε σκοπό την ενημέρωση και επιμόρφωση του αστυνομικού προσωπικού σε βασικές αρχές διάσωσης μάχης και στην παροχή πρώτων βοηθειών σε πολεμικά τραύματα.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν προσωπικό του Υγειονομικού, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καστοριάς και Φλώρινας, η επιλογή των οποίων αφορά στην άμεση και πρώτη ανταπόκρισή τους σε τέτοιου είδους περιστατικά. Μετά το πέρας του επιμορφωτικού σεμιναρίου, απονεμήθηκαν πιστοποιήσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του συγκεκριμένου προγράμματος, διάρκειας 14 εκπαιδευτικών ωρών.

Εκπαίδευση των Ομάδων Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στις πρώτες βοήθειες μάχης! Μπράβο για την εξαιρετικά χρήσιμη πρωτοβουλία!

Η Meducation ιδρύθηκε το 2012 και παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα για πολίτες, σώματα ασφαλείας, ένοπλες δυνάμεις, επαγγελματίες υγείας και εταιρείες. Προσφέρει μια σειρά από βασικά και εξειδικευμένα σεμινάρια πρώτων βοηθειών μεγάλου εύρους στον προνοσοκομειακό χώρο.

Εκπαιδεύει ομάδες ατόμων αλλά και μεμονωμένα άτομα, μέσα από μια σειρά πιστοποιημένων σεμιναρίων, αναγνωρισμένων από διεθνείς επιστημονικούς φορείς.

Η εκπαιδευτική ομάδα αποτελείται από ένα τμήμα εξειδικευμένων εκπαιδευτών στις πρώτες βοήθειες (εκπαιδευτές ενηλίκων, εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτές ΛΑΕΚ κλπ.) που στην πλειοψηφία τους είναι έμπειροι επαγγελματίες υγείας (ιατροί, νοσηλευτές, μαίες και διασώστες) και φέρουν εκπαιδευτικούς τίτλους διεθνών εκπαιδευτικών οργανισμών.

Το σχολείο (Τακτική Διάσωσης Μάχης – Tactical Combat Rescue basic) απευθύνεται στις ένοπλες δυνάμεις, στα σώματα ασφαλείας και στους επαγγελματίες υγείας και αφορά την τακτική φροντίδα απωλειών μάχης μέσα από το φάσμα του CoTCCC/DoD.

Είναι το πρώτο σχολείο εκπαίδευσης πρώτων ανταποκρινόμενων μάχης στην Ελλάδα το οποίο διδάσκεται σε ΝΑΤΟικά σχολεία και πιο συγκεκριμένα στο ΝΑΤΟικό κέντρο εκπαίδευσης MPSOTC (ΠΚΕΕΥΕ) στα προγράμματα Multinational PSOs Officers και UN Military Observers.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει τα ακόλουθα αντικείμενα: 

  1. Εισαγωγή στο τακτικό περιβάλλον
  2. Εισαγωγή στην τακτική φροντίδα απωλειών μάχης (TCCC) Tactical Combat Rescue - TCR Logo
  3. Φροντίδα κάτω από πυρά (CUF)
  4. Φροντίδα σε τακτικό περιβάλλον άνευ πυρών (TFC)
  5. Φροντίδα κατά την τακτική διακομιδή (TEC – 9Line – Casualty Card)
  6. Πλάνο προ αποστολής (PMP)
  7. Ατομική και ομαδική υγειονομική συλλογή
  8. Τρόποι μεταφοράς τραυματία (άρσεις και αυτοσχέδια φορεία)
  9. Ασκήσεις επί αλγορίθμου MARCH-ON (MARCH-ON Skill Stations)
  10. Δεξιότητες πρώτου ανταποκρινόμενου μάχης (CLS Skills & Drills)
  11. Βασική τακτική κίνηση (BTM)
  12. Νυχτερινή και ημερήσια επιχείρηση (Night/Day Ops)
  13. Ασκήσεις υψηλού στρες (Stress Drills)
  14. Ασκήσεις χαμηλού φωτισμού (No/Low Light Drills)
  15. Διαδραστικά σενάρια εκτίμησης τραυματία μάχης

Δεν υπάρχουν σχόλια: