Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ικανός για όλα ο Ερντογάν - Φτιάχνει παράλληλο στρατό και βυθίζει την Τουρκία στο χάος

erdogan
Ικανός για όλα φαίνεται πως είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική αντιπολιτευτική εφημερίδα Cumhuriyet, προκειμένου να πετύχει τον στόχο του και να κηρυχτεί μέσα από το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, ο απόλυτος Σουλτάνος της Τουρκίας, έχοντας τα ινία της εξουσίας τουλάχιστον μέχρι το 2030.


Το δημοσίευμα της εφημερίδας έχει προκαλέσει τρόμο στην Τουρκία και αποκαλύπτει πως ο Ερντογάν έχει δημιουργήσει ένα παράλληλο υπερσύγχρονο στρατό έτοιμο να αιματοκυλήσει τους δρόμους όλης της χώρας, σε περίπτωση νέου πραξικοπήματος όπως εκείνου της 15ηςΙουλίου.
 
Μάλιστα ενορχηστρωτής του όλου εγχειρήματος φαίνεται πως είναι ο «μπατζανάκης» του Τούρκου προέδρου Οσχάν Ουζούνερ, ο οποίος έχει οργανώσει χιλιάδες κόσμο μέσω της εφαρμογής what’s app.   

Με την ημερομηνία του δημοψηφίσματος να πλησιάζει, πολλοί είναι αυτοί που ήδη μιλούν, ακόμα και μέσα στο κοινοβούλιο, για εμφύλιο που θα μπορούσε να ξεσπάσει στη χώρα ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα εμφανιστεί.
cumriyet
Μάλιστα το σχέδιο του Ερντογάν, για «κρυφό» στρατό που θα τον υπερασπιστεί σε περίπτωση ανάγκης, είχε μπει αμέσως μετά την ημέρα της απόπειρας πραξικοπήματος και πλέον έχει εξελιχθεί σε μια υπερσύγχρονη φονική στρατιά που έχει στη διάθεση της από όπλα τελευταίας τεχνολογίας μέχρι drones και στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Το θέμα έχει πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις που η βουλευτής του κόμματος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) Baris Yarkadas, έκανε λόγο για εγκληματική οργάνωση ζητώντας τις δικαστικές αρχές να δράσουν άμεσα και να ξεκινήσουν έρευνα.

Το κλίμα φόβου και ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στην Τουρκία στη «σκιά» των τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και του αποτυχημένου πραξικοπήματος έχει δημιουργήσει μια επικίνδυνη κατάσταση με «φωνές» να κάνουν λόγο μέχρι και για εμφύλιο.

Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε ο υπεύθυνος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν, ο οποίος απείλησε ότι σε περίπτωση που στο δημοψήφισμα του Απριλίου επικρατήσει το «όχι», η Τουρκία θα οδηγηθεί σε εμφύλιο.

Άλλωστε, μετά και από το δημοσίευμα της αντιπολιτευτικής εφημερίδας Cumhuriyet, πολλοί είναι αυτοί που λένε πως ο Ερντογάν είναι έτοιμος για όλα και ότι ο στρατός που έχει δημιουργήσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για προβοκάτσια αμέσως μετά το δημοψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: