Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Είμαστε ανάξιοι των προγόνων μας του 1821


Βαριά κι ασήκωτη για την Ελλάδα του 2017 η κληρονομά του 1821.
Δεν είμαστε δυστυχώς αντάξιοι των προγόνων μας.


Γνωρίζω πολύ καλά (όπως όλοι όσοι διαβάζουν λίγη ιστορία) ότι από το 1821 ως και σήμερα δεν είμαστε ούτε ανεξάρτητοι ούτε και τα σημερινά γεωγραφικά όρια αντιπροσωπεύουν την γεωγραφική έκταση που θα έπρεπε να είχε η Ελλάδα (Βόρειος Ήπειρος – Μικρασιατικά Παράλια – Κωνσταντινούπολη – Πόντος - Κύπρος).

Είμαστε μικρός πληθυσμιακά λαός και ίσως αυτός είναι ένας λόγος που λίγο μας υπολογίζουν φίλοι και εχθροί (αν και τους αποδείξαμε επανειλημμένα πόσο δυνατοί γινόμαστε όταν ενωθούμε εμείς οι λίγοι).

Η θυσία των ηρώων του 1821 είναι τεράστια σε μέγεθος και όσο περνούν οι δεκαετίες από το 1922 (Μικρασιατική καταστροφή) 1955 (Σεπτεμβριανά Κωνσταντινούπολη) 1974 (Κυπριακό) 1996 (Ίμια) ως σήμερα αποδεικνύουμε εμπράκτως πόσο απομακρυνόμαστε εμείς οι νεοέλληνες από το μέγεθος και το μεγαλείο αυτό.

Τιμή και Δόξα Αιώνια στους Αγωνιστές του 1821 και στους απλούς ανώνυμους  έλληνες που έχυσαν το αίμα τους στα παιδεία των μαχών των απελευθερωτικών αγώνων, αλλά εκτός από την απόδοση τιμών στους προγόνους μας του 1821 πρέπει να τους πούμε και ένα μεγάλο συγνώμη για την κατάντια της Ελλάδας σήμερα.

Η Ελλάδα σήμερα βάλλεται από παντού (με δική μας ευθύνη).
Η Θρησκεία και η οικογένεια υπήρξαν πανίσχυροι συνδετικοί κρίκοι των απανταχού Ελλήνων  και πολλαπλασιαστές ισχύος σε όλους μας τους αγώνες (όπως και των αρχαίων μας προγόνων).

Ποια είναι σήμερα η θέση που κατέχει η θρησκεία στην σύγχρονη Ελληνική οικογένεια;
Ποια είναι η θέση της οικογένειας σήμερα στην σύγχρονη Ελλάδα;

Έχουν σήμερα καμία ανταπόκριση στην νεολαία μας οι λέξεις «Ιερό» η «Όσιο» ή «Πατρίδα» ή «σημαία» ή «Ορθοδοξία» ή  «Φιλοπατρία» ή «Υπογεννητικότητα» η «Ελληνικό Έθνος»;
Όπου πεις αυτές τις λέξεις σε περιμένουν αμέσως τα κοσμητικά επίθετα : Φασίστας, Ρατσιστής, Αναχρονιστικός, Ναζί και άλλα τόσα ….«όμορφα».

Η οικογένεια κατάντησε ξεπερασμένος θεσμός για κάποιους ηλίθιους ρομαντικούς .
Τα κορίτσια μας και τα αγόρια μας γνωρίζουν στην πλειονότητα τους τις σαρκικές απολαύσεις από πολύ μικρές ηλικίες 13, 14, 15, 16 ετών.

Δεν είναι θέμα πουριτανισμού η άκρατου Χριστιανισμού, αλλά καθαρά θέμα λογικής.
Ένα παιδί αγόρι η κορίτσι σ’ αυτές τις τρυφερές ηλικίες μπορεί ποτέ να έχει απόλυτη συναίσθηση του τι κάνει και του γιατί το κάνει;

Δεν  έμειναν και πολλά από το πνεύμα του 1821 σήμερα , η Αθεΐα είναι πια επίσημα ριζωμένη στην  κάποτε Ορθόδοξη στην πλειοψηφία της Ελλάδα.

Η σημαία δεν αποτελεί πια και κανένα σοβαρό εθνικό σύμβολο , αφού και να το κάψει κανείς μπορεί χωρίς επιπτώσεις του νόμου αλλά κυρίως χωρίς τύψεις συνειδήσεως που είναι σημαντικότερες σ’ αυτή την περίπτωση.

Ολόκληρος ο Ελληνικός λαός (πλην κάποιων πλουσίων και κάποιων βολεμένων του συστήματος) στενάζει από την φτώχεια και τους δυσβάσταχτους φόρους που μας επέβαλαν οι ξένοι χωρίς να έχει την οποιαδήποτε βοήθεια ή υπεράσπιση από τους πολιτικούς και λοιπούς ταγούς.

Σαν να μη μας έφταναν όλα τα παραπάνω η Ελλάδα μαστίζεται και από την λαθρομετανάστευση και από κύματα προσφύγων για τους οποίους καμία ευθύνη δεν έχει η Ελλάδα αφού δεν τους προκάλεσε καμία φθορά στην χώρα τους.

Βλέπω Έλληνες και ξένους νέους να συντρέχουν στην δυστυχία αυτών των ανθρώπων με κάθε τρόπο και μέσο την ίδια ώρα που τόσοι και άλλοι τόσοι έλληνες έχουν την ίδια η και μεγαλύτερη ανάγκη βοήθειας από τους ξένους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες.

Αν η σημερινή Ελλάδα ήταν μάνα και ο λαός της παιδιά της, σίγουρα θα της τα είχε πάρει με το ζόρι κάποια υπηρεσία πρόνοιας χαρακτηρίζοντας την ψυχικά ασθενή  αφού προτιμάει να τρέφει ξένα παιδιά και να αφήνει τα δικά της στο έλεος του Θεού.

Τι θα έλεγαν σ’ αυτό το θέμα εκείνοι που έχυσαν το αίμα τους γι’ αυτή την πατρίδα και γι’ αυτόν τον λαό της;

Εγώ ο μικρός και ταπεινός Έλληνας ζητώ από τα βάθη της ψυχής μου συγνώμη απ’ όλους εκείνους τους Ήρωες γνωστούς και αγνώστους του 1821 γιατί δεν υπήρξα αντάξιος του δώρου και της θυσίας των.

Δεν υπάρχουν σχόλια: