Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Μια ανάσα από την Σύγκρουση των Κούρδων της «YPG» με τα Τουρκικά Στρατεύματα!

Οχήματα  κινούνται από και πρός την  Ιεράπολη Συρίας σε άλλες περιοχές της Συρίας, ιδίως στην πρωτεύουσα, τη Δαμασκό, μέσα από την πόλη της Azaz, που ελέγχεται από την Τουρκία που υποστηρίζεται από αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Η πόλη Azaz είναι περίπου 32 χιλιόμετρα (20 μίλια) βορειοδυτικά του Χαλεπίου – και μόλις πέντε χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα.
 
Η εγγύτητα των  Τουρκικών Στρατευμάτων στην Ιεράπολη Συρίας  που βλέπουν  τις Δυνάμεις τις κουρδικής πολιτοφυλακής συμπεριλαμβανομένου & του YPG, μέρος του SDF, ώς τρομοκράτες, έχουν  γίνει πλέον σημαντική ανησυχία για τους ντόπιους, οι οποίοι φοβούνται τώρα ότι μια νέα αντιπαράθεση, αυτή τη φορά μεταξύ του SDF και των Τουρκικών στρατευμάτων , μπορεί να σημάνει έναν άλλο πόλεμο μέσα στην πόλη

Η Τουρκία  φοβάται την ανάπτυξη της «YPG» kai  υποστηρίζει οτι  αυξανόμενη δύναμη των Κουρδικών πολιτοφυλακών ,τους  επιτρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα κατά του  λεγόμενου  «Μεγαλύτερο Κουρδιστάν», που θα  περιλαμβάνει και την ανατολική Τουρκική επικράτεια, καθώς και τμήματα της Συρίας και του Ιράκ.

Οι Κούρδοι της Συρίας, όμως, αρνούνται να εγκαταλείψουν τα  εδάφη τους …«Δεν μας αρέσει ο Ερντογάν, μας αρέσει το SDF – δεν θέλουμε είτε στην Τουρκία είτε την FSA,»  δηλώνουν σε Διεθνή πρακτορεία Ειδήσεων!
Οι Τούρκοι ισχυρίστηκαν ότι οι Κούρδοι καταπιέζουν τον  αραβικό πληθυσμό της πόλης, αλλά και με ντόπιους που μίλησαν Διεθνείς Ανταποκριτές ,δεν φαίνεται να έχει καμία ανάγκη για «απελευθέρωση» από τα τουρκικά στρατεύματα.

Αναλυτές εκτιμούν πάντως οτι οι Τούρκοι Στρατηγοί θα το σκεφτούν πολύ σοβαρά μια Πολεμική Αναμέτρηση με της YPG και   του SDF που αριθμούν πλέον περί τους 100.000 Εμπειροπόλεμους Μαχητές !

Δεν υπάρχουν σχόλια: