Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Η Αρμενία στοχοποίησε με Iskander Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία – Ραγδαία επιδείνωση των ρωσοτουρκικών σχέσεων σε όλα τα μέτωπα

Απειλή πολέμου από την Αρμενία στο φως της ραγδαίας επιδείνωσης των ρωσοτουρκικών σχέσεων που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα:

Ο Πρόεδρος της Αρμενίας Serz Sargsyan ανακοίνωσε σήμερα ότι κάποιοι πολιτικοί ηγέτες δεν πρέπει να αγνοούν την δυνατότητα χρήσης από την Αρμενία των πυραύλων Iskander εναντίον Αζερμπαϊτζάν και Τουρκίας!
Πρόκειται για απειλή πολέμου και ξεκάθαρη επιβεβαίωση του άρθρου μας 

***Ξαφνικός πόλεμος στον Καύκασο και νέο μέτωπο για την Τουρκία που βλέπει σχέδιο τριχοτόμησης της: Οι Αρμένιοι «θέρισαν» τους Αζέρους – Βαλλιστικά συστήματα Iskander της Αρμενίας «κοιτούν» και στο Καρς!
Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε αναφέρει την εξέλιξη αυτή εδώ και καιρό στο άρθρο ***Σοκ από Αρμενία: Bαλλιστικά συστήματα Iskander-M με πυρηνική κεφαλή στοχοποίησαν την Τουρκία – Τι ετοιμάζει ο Β.Πούτιν; (εικόνες, βίντεο)  .

Μιλώντας ο ίδιος σε οικογένειας και στρατιώτες  που υπηρέτησαν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ τόνισε: «σήμερα,  οι απαιτήσεις είναι πολλές και σε περίπτωση εισβολής ο αρχηγός των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων μπορεί να δώσει την εντολή για την εκτόξευση πυραύλου Iskander -E. Οι γειτονικές χώρες πρέπει επίσης να  το κατανοούν αυτό πολύ καλά», είπε.

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, όπως υπενθύμισε ο Αρμένιος πρόεδρος υπήρξε κλιμάκωση της έντασης στο Ναγκόρνο η οποία είχε ως αποτέλεσμα πολλούς νεκρούς και τραυματίες .
«Από τότε έχουμε αλλάξει  τα σχέδιά μας για τον εχθρό μετά από αυτό τον μίνι πόλεμο. Ενισχύουμε  τα στρατεύματα μας στα σύνορα από το περασμένο έτος συνεχώς με νέα όπλα», τόνισε ο ίδιος.

Το σύστημα πυραύλων Iskander-E για πρώτη φορά έκανε την εμφάνιση του στο Ερεβάν πέρυσι στο πλαίσιο της παρέλασης της ανεξαρτησίας .

Μέσα σε  μόλις 20 λεπτά, τακτικοί  πύραυλοι Iskander-E με 280 km εμβέλεια οι οποίοι δέχονται  πυρηνικές και συμβατικές κεφαλές μπορούν να καταστρέψουν  ένα μεγάλο μέρος του Αζερμπαϊτζάν και της  Ανατολικής  Τουρκίας, αναφέρουν ειδικοί αμυντικοί αναλυτές .

Η κύρια διαφορά μεταξύ της πώλησης της εξαγωγικής έκδοσης  του πυραυλικού συστήματος «Iskander-E», από την έκδοση «Iskander-M» που υπηρετεί στις  ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, αφορά την εμβέλεια των πυραύλων.

Στην έκδοση «Iskander-E», το βεληνεκές  του  πυραύλου φθάνει τα  280 χιλιόμετρα, ενώ στην έκδοση «Iskander-M» , το βεληνεκές «εκτοξεύεται» στα 400-500 χλμ. Ο λόγος ύπαρξης εξαγωγικής έκδοσης έχει να κάνει με τα διεθνή στάνταρ ελέγχου επί των πυραύλων.

Το Επιχειρησιακό-τακτικό πυραυλικό σύστημα 9K720 «Iskander-M», κατασκευάστηκε προς αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων συγκροτημάτων (9K79-1 «Tochka-U»). Το εύρος του βεληνεκούς της εφαρμογής του πυραύλου δύναται να φτάσει ακόμη τα  500 χιλιόμετρα.

Εκτός από το Αζερμπαϊτζάν, τώρα και η  Τουρκία επίσημα ανησυχεί για την εμφάνιση του  μεγάλου βεληνεκούς βαλλιστικών πυραύλων  iskander-E.
Οι Τούρκοι θορυβήθηκαν από την εμφάνιση των αρμενικών συστημάτων  Iskander, τονίζοντας  αυτοί αποτελούν απειλή για πολλές χώρες της περιοχής.


Ο τύπος αναφέρει ότι ο Ισκαντέρ,  θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά  συστήματα  πυραύλων στον κόσμο, το οποίο  μπορεί να χτυπήσει σε όλη τη διαδρομή προς την πόλη Σεβάστεια και την κεντρική Τουρκία.











Δεν υπάρχουν σχόλια: